Opening collegejaar 23/24 en uitreiking HKU Awards 2023

  • 21/09
Opening collegejaar 23/24 en uitreiking HKU Awards 2023
Wat kun je verwachten? Natuurlijk veel indrukwekkend studentenwerk en spetterende optredens. En een boeiend programma met sprekers van binnen en buiten HKU over de waarde van kunst en kunstonderwijs.

De opening van het collegejaar 23/24 en uitreiking van de HKU Awards 2023 is voor iedereen gratis toegankelijk. Meld je hieronder aan om erbij te zijn. Kom je als medewerker ook graag naar het aansluitende HKU Medewerkersfeest? Meld je dan aan via het medewerkersportal.

Programma in TivoliVredenburg

  • 14.00-19.00 uur: CONNECT in de K.F. Hein Foyer; een expositie met het afstudeerwerk van genomineerden voor de HKU Awards 2023;
  • 16.30-18.00 uur: opening collegejaar 23/24 en uitreiking HKU Awards 2023 in zaal Hertz;
  • 18.00-19.00 uur: feestelijke borrel op Park 6.

Opening collegejaar 23/24

  • Studenten van de Opleiding Docent Muziek geven als koor een bijzondere openingsperformance
  • Host Eveline van Rijswijk gaat in gesprek met Heleen Jumelet en Edwin Jacobs (CvB) over de plannen en ambities van HKU aankomend collegejaar;
  • Alumni Kika Sprangers (saxofoon), Remy van Kesteren (harp) en Fenne Scholte (zang) geven een uniek, eenmalig optreden;
  • Eveline van Rijswijk leidt een tafelgesprek met associate lector Veerle Spronck, Mart Veldhuis (alumnus) en Bas van Abel (alumnus, oprichter Fairphone en lid Raad van Toezicht) over de waarde van kunst en kunstonderwijs; over kwaliteit, ambacht en vakmanschap en de betekenis van kunst voor de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag.
  • Huisband is LOE., het collectief rond singer-songwriter Laura de Bruijn, die afgelopen juni haar BA of Music afrondde aan HKU Utrechts Conservatorium.

HKU Awards

Aansluitend op de opening van het collegejaar is de uitreiking van de HKU Awards 2023 voor het meest bijzondere afstudeerwerk van afgelopen collegejaar. Alle genomineerde werken zijn te zien in de K.F. Hein Foyer. De genomineerde studenten zijn hier ook aanwezig; loop vooral langs om een praatje te maken. Wethouder Eva Oosters reikt de HKU Prijs Gemeente Utrecht uit voor studentenwerk met bijzondere maatschappelijke impact.

Graag tot ziens!