Opening collegejaar 22/23 en uitreiking HKU Awards

  • 22/09
Opening collegejaar 22/23 en uitreiking HKU Awards
Donderdag 22 september is de opening van het collegejaar 22/23 en de uitreiking van de HKU Awards in TivoliVredenburg. Wat kun je verwachten? Natuurlijk veel indrukwekkend studentenwerk en spetterende optredens. En een boeiend programma met sprekers van binnen en buiten HKU over de waarde van kunst en kunstonderwijs voor de grote transities op het vlak van welzijn, identiteit en circulariteit. Voorafgaand is de feestelijke uitreiking van de HKU Awards aan de meest bijzondere afstudeerwerken van 21/22.

Uitreiking HKU Awards

Van 14.30 tot 15.30 uur is de uitreiking van de HKU Awards aan de meest bijzondere afstudeerwerken van 21/22. Na een korte kennismaking met alle genomineerde afstudeerwerken maakt juryvoorzitter Femke Rotteveel (directeur Fotodok) de winnaars bekend. Tarik Yousif (hoofd Culturele Zaken gemeente Utrecht) reikt de HKU Prijs Gemeente Utrecht uit aan een afstudeerwerk met bijzondere maatschappelijke impact.

Opening collegejaar 22/23

Host en theatermaker Oscar Kocken neemt je van 16.00 tot 17.00 uur mee door een afwisselend programma met sprekers van binnen en buiten HKU en diverse presentaties en performances van studenten en alumni. Rode draad is de waarde van kunst en kunstonderwijs voor de grote transities op het vlak van welzijn, identiteit en circulariteit. Dit kun je verwachten:

  • Openingswoord van Tim Schouten, alumnus Acting;
  • Het College van Bestuur blikt vooruit op plannen en ambities van aankomend collegejaar;
  • Bas van Abel (oprichter Fairphone en honorary fwellow van HKU), Anke Jongejan (docent Fashion Design) en Annabel Schouten (alumnus Musician 3.0) vertellen over hun perspectief op circulariteit;
  • Gjilke Keuning (Kwartiermaker de Kunst van Gezondheid, Zorg en Welzijn van HKU), Marian Dobbe-Kluijtmans (directeur KOOS) en Noah Claassen (student Jazz & Pop, maakte voor Betweter Festival een muzikale vertolking van een patiêntverhaal uit de Verhalenbank Psychiatrie) praten over de bijdrage van de kunsten aan uitdagingen in de zorg;
  • Een gesprek over identiteit & inclusie met studenten en alumni van HKU: Lars Reen (ontwierp een spel over genderidentiteit voor het voortgezet onderwijs), Angel-Rose Oedit Doebé (winnaar HKU Award 2021 en Keep an Eye Photography Stipendium 2021) en Shahab Albonaser en Hicham Bassa (maakten met medestudenten van HKU Media een film over het accepteren en meenemen van het verleden en de identiteit tijdens het integratieproces van mensen met een vluchtverleden).
  • Huisband is FLÖ, met studenten van HKU Utrechts Conservatorium.

Na afloop van de opening van het collegejaar is een feestelijke borrel waarop we samen het glas heffen op het nieuwe collegejaar. Graag tot ziens!