Openbare Masterclass Zang

  • 24/02
Openbare Masterclass Zang
Ira Siff geeft een masterclass aan de studenten klassieke zang van het Utrechts Conservatorium.

Ira Siff
Ira Siff, geboren en getogen in New York, begon zijn artistieke reis als tenor na zijn afstuderen aan de Cooper Union met een diploma in Schone Kunsten. In de jaren '70 en '80 betrad hij het podium van New York, waar hij in opera, operette en musicals optrad en later zijn vaardigheden in cabaret ontwikkelde, waarbij hij vocale parodieën van opera, jazz en andere genres gebruikte.

In 1981 richtte Siff La Gran Scena Opera Co. di New York op, een gerenommeerde travestie-troupe die wereldwijd bekendheid verwierf door opera liefdevol te parodiëren. Naast zijn optredens als Madame Vera in parodieën van "diva afscheidsrecitals", werd Siff een gewaardeerde zangleraar en interpretatieve coach, en hij gaf met enthousiasme les aan aspirant-zangers.

Gedurende dertig jaar doceerde Siff zang in New York, Italië, Israël, Nederland en China, gaf hij Master Classes voor de Met Opera Guild en doceerde hij aan de Renata Scotto Vocal Academy. In 2000 maakte hij de overstap naar regisseren, waarbij hij kritieken ontving voor zijn producties van Tosca en Les Huguenots.