Onzichtbaar Verlies

  • 08/03
  • 26/05
Onzichtbaar Verlies is een tentoonstelling over kunst en epilepsie met werken van studenten en alumni van HKU. Met deze tentoonstelling wordt het project ‘Onzichtbaar verlies bij epilepsie’ van de aan epilepsie overleden Caro Jacobs (alumna HKU) voortgezet.

Caro Jacobs studeerde in 2021 af in de richting Fine Art and Design in Education aan HKU. Een jaar later overleed ze aan SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epilepsy). Vanaf jonge leeftijd leed zij aan epilepsie. Met haar tentoonstelling hoopte ze het taboe rondom het onzichtbare verlies bij epilepsie bespreekbaar te maken en verbinding te creëren tussen hen die zich anders voelen in de maatschappij en de maatschappij zelf.

De kunstenaars

De kunstenaars, studenten en alumni van HKU, Charlotte Claessen, Myrthe van der Leij, Max Lutters, Rheanne Bruijn, Caro Jacobs, Annemiek Vera, Daan Cornelisse en Zoë van den Berg zijn op zoek gegaan naar het onzichtbare verlies bij epilepsie. Ze hebben zich laten inspireren door hun eigen ervaringen, het lezen van persoonlijke verhalen van EpilepsieNL en door ontmoetingen met mensen die zelf epilepsie hebben of met andere ervaringsdeskundigen. Al deze ervaringen zijn vertaald in acht kunstwerken.

De tentoonstelling is van 9 maart tot 26 mei 2024 te zien in 
Beautiful Distress House
 op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.