OCTA III - in AG

OCTA (Or Call This Art)

  • 25/02
  • 25/03

In OCTA III kiezen de kunstenaars voor ‘het labyrint’ als overkoepelend uitgangspunt. Resultaat: een compleet getransformeerde ruimte vol ingenieuze installaties, vernuftig technisch spektakel en absurdistische vergezichten.

OCTA (Or Call This Art) bestaat uit acht jonge kunstenaars in een steeds wisselende samenstelling van vier makers uit telkens twee steden, om zo gaandeweg een zich vertakkend netwerk te creëren. OCTA III is een combinatie van kunstenaars uit Utrecht en Amsterdam, waaronder drie oud-studenten HKU Product Design en een alumna HKU Fine Art and Design in Education.

Ook in deze derde editie is het doel om de grenzen van de individuele kunstpraktijk te doorbreken door middel van intensieve samenwerkingen, waarbij het avontuur en experiment worden verkozen boven perfectionisme en conventie. De deelnemers reflecteren en reageren op elkaars werk en op de architectuur van AG, waarbij voor deze gelegenheid werd gekozen voor ‘het labyrint’ als overkoepelend uitgangspunt. Verwacht een volledig getransformeerde ruimte met plek voor ingenieuze installaties, vernuftig technisch spektakel en absurdistische vergezichten.

Utrecht
Tom Putman, Bart Schalekamp, Anna Reerds, Samantha Vlaming

Amsterdam
Niels Albers, Bas Burghard, Janina Frye, Sachi Miyachi

Openingstijden
wo t/m za 13.00 – 18.00 uur