NIME 2024

  • 02/09
  • 06/09

Tijdens NIME24 verzamelen muziektechnologen, onderzoekers en muzikanten zich in een week lang in Utrecht en online om kennis te delen rondom thema’s als interface ontwerp, human-computer interactie en elektronische muziek.

NIME24 vindt plaats op verschillende locaties in de stad Utrecht: HKU-locaties (IBB-laan, Oudenoord, Conservatorium, Theater) en muziekzalen als TivoliVredenburg en EKKO en creatieve broedplaats de Nijverheid.

Tickets
Early bird – student* €119
Early bird – regulier €399
Early bird - alleen online presentator €109
*Om gebruik te kunnen maken van het studententarief dien je ter plaatse een geldige studentenkaart te tonen.

Let op: de early bird tickets zijn verkrijgbaar tot 1 juni, hierna start de reguliere verkoop.

NIME wordt georganiseerd door drie instellingen: HKU, Gaudeamus en Sounds Like Touch.

Thema NIME24

NIME gaat in op het blijvende thema van tactiliteit, dat sinds de start rond de eeuwwisseling een fundamenteel aspect van deze conferentie is geweest. De intieme (gevoels)ervaring van het creëren van muziek lijkt op gespannen voet te staan met de toenemende verwijdering in de wereld; vanuit het oogpunt van duurzaamheid worden we gedwongen bewust om te gaan met al het (milieubelastend) reizen van kunstenaars en wetenschappers. Deelnemers aan NIME worden aangemoedigd deze (schijnbare) tegenstelling te onderzoeken: dus de intieme ervaring en de fysieke afstand tussen mensen.