Masterclass Spijtmoeders

  • 21/05
Masterclass Spijtmoeders
Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? 'Spijtmoeders' is een film over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn. Regisseur Milou Gevers sprak tientallen moeders en vond drie vrouwen bereid hier eerlijk over te spreken.

Op 21 mei bekijken we de documentaire samen met Gevers, gevolgd door een Q&A. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Over de maker

Milou Gevers (1991) maakt documentaires over ouder-kind relaties. Ze kaart thema’s aan als lastige loyaliteitsgevoelens, je verantwoordelijk voelen voor het geluk van je ouders en de mythe van het moederschap. Milou gelooft in de kracht van kwetsbaarheid en poogt in haar documentaires dat wat te pijnlijk is en onuitgesproken blijft bespreekbaar maken. Milou studeerde in 2020 af aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire Waarom bleef je niet voor mij?, die in 2021 door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences als eerste Nederlandse documentaire werd bekroond met de studenten Oscar.

Meer informatie over de documentaire

Aanmelden

Aanmelden

Je krijgt een bevestiging van deze aanmelding via het e-mailadres dat je hieronder hebt ingevuld.