Kunstmanifestatie CareFull

  • 09/09
  • 30/10
Kunstmanifestatie CareFull


Because We Care!

Carefull is een kunstmanifestatie met ruim 50 kunstenaars op meer dan 20 bijzondere locaties in en rondom Utrecht. Dwaal door wijken, langs gevels, tuinen, kunstlocaties en binnenruimtes en laat je verrassen! 17 van de kunstenaars zijn HKU-alumni. ​

Op 18 oktober is er in de bibliotheek Neude de HKU Talk 'Because We Care!'. Onder leiding van Michiel Schwarz gaan we in gesprek met kunstenaars Jolanda Schouten, Mitchel Breed en Robin Krijgsman. Vanuit HKU vertellen Marinda Verhoeven en Gjilke Keuning hoe HKU studenten maatschappelijke opgaven steeds meer centraal zetten in hun werk. Kom je ook?

Meld je aan voor de HKU Talk 'Because We Care!'


Kunstmanifestatie CareFull

De manifestatie gaat over ‘zorg’ in de breedste zin van het woord. Zorg voor elkaar, je omgeving, de natuur en jezelf. De kunstenaars die meedoen reflecteren op de huidige thema’s: Hoe dragen we zorg voor elkaar en voor mensen, gemeenschappen en de natuur? Inhoudelijk is de manifestatie gekoppeld aan de viering van Utrecht 900 en de thematiek: Stad Zonder Muren.

Naast kunst kom je ook op hele bijzondere plekken, zo kom je in de oude binnenstad, met hofjes en musea tot bijzondere locaties rond Utrecht zoals Buitenplaats Doornburgh, Landhuis Oud Amelisweerd en de forten van Waterliniemuseum in Bunnik. Bekijk de plattegrond en het programma op de website en stel je eigen dagprogramma samen. Ook kun je deelnemen aan bijzondere wandelingen, workshops, ervaringsdiners en performances.

HKU collegevoorzitter Heleen Jumelet over de manifestatie: “Wat een gaaf evenement! Onze studenten zijn gedreven, getalenteerd en actief bezig met wat de betekenis van kunst en makerschap is op individu en samenleving. Het thema van CareFull sluit hier rechtstreeks op aan. Utrecht groeit en is steeds meer een belangrijke pijler voor kunst en cultuur in Nederland en daarbuiten. Daar draagt zo’n evenement als dit, met veel werk van onze succesvolle alumni natuurlijk toe bij.”

Carefull is gratis te bezoeken en vindt van 10 september tot en met 30 oktober plaats.

Voor meer informatie over CareFull zie: www.artutrecht.com/carefull.

Deelnemende HKU-alumni zijn:
Bart Lunenburg
Jolanda Schouten
Gert Wessels
Stefan Cammeraat
Caz Egelie
Jesse Strikwerda
Lenke Kastelein
Leonie de Bruin
Rianne Snik
Jesse Steenkist
Janneke Veerman
Samantha Vlaming
Imke Akihary
Sam Bachy
Fadenka van der Sloot
Robin Krijgsman
P_K_K_P (Parvaneh Karimi en Karen Vantvelt)
Ying Yi Wu