Kraterwaan | Afstudeerconcert Noah Claassen

Kraterwaan (Noah Claassen & Fay Arapatsani, Flery Vlachodimou, Sacha Palies, Salle Zijlstra)

Kraterwaan | Afstudeerconcert Noah Claassen
In haar afstudeervoorstelling laat Noah Claassen het publiek meespieken in haar ‘hersenfile’. Waar de aaneenschakeling van indrukken in haar hoofd verwerkt wordt tot muziek die de bijzonderheid van het alledaagse viert.

Kraterwaan – de artiestennaam van Noah Claassen – is een vocalist en songwriter uit Utrecht. Dit jaar studeert zij af aan het Utrechts Conservatorium (richting Jazz & pop Zang).
Uit haar verbeeldende Nederlandtalige teksten spreekt haar liefde voor taal en haar sterke drang om te verbinden. Kraterwaan heeft een eigenzinnig popgeluid en zoekt in haar werk naar een balans tussen licht en zwaar, dromerig en dansbaar, akoestisch en elektronisch, transparant en troebel, persoonlijk en geëngageerd, troostend en confronterend.
Ze laat zich inspireren door artiesten als Eefje de visser, Feist & Luwten .

In 2021 schreef ze het nummer ‘Hij kwam nog wel naar huis’, waarin ze een patiëntverhaal van de verhalenbank psychiatrie verwerkte tot muziekstuk. Het nummer was te beluisteren op het Betweter festival in TivoliVredenburg. Dit project wakkerde bij Noah het vuurtje aan om met haar muziek een zorgzame en betrokken rol te vervullen als artiest.
_____________________________________________________________________________
Noah Claassen (leadzang) speelt en zingt haar eigen composities samen met Fay Arapatsani (Drums), Flery Vlachodimou (toetsen), Sacha Palies (basgitaar), Salle Zijlstra (gitaar)

GRATIS ENTREE | reserveer kosteloos via link | donatie mogelijkheid aan de deur