Jazz meets Hiphop

.multibeat en gastdocent Ivan Peroti ontsluiten samen met studenten jazz & pop een wereld van freestyle en improvisatie

  • 11/11
Elke muzikant kent het wel: soms staat een jamsessie bol van de inspiratie, soms bloedt hij jammerlijk dood. Wat is dat precies, een lekkere groove en goede flow? Hoe stem je alle instrumenten en vocalen in een band zo af dat er een magische mix ontstaat, woorden zinnen worden, losse tonen muziek en 1 en 1 samen 3 maakt?

Vijf alumni van HKU Utrechts Conservatorium, waarvan drie verenigd in collectief .multibeat, en gastdocent Ivan Peroti duiken in de wonderlijke wereld van het improviseren, samen met studenten Jazz & Pop van alle leerjaren. Ze doen dit door veel te luisteren naar covers en die in vanuit een eigen muzikale signatuur na te spelen, maar ook door het maken van zelfgeschreven, nieuw werk. De studenten vormen tijdens de week meerdere bands; iedere dag zijn workshops en trainingen, die vrijdag 11 november resulteren in een slotconcert in K108.

Betrokken alumni zijn:
  • .multibeat: het muzikale collectief van Boudewijn Pleij (toetsen), Aron Smit (drums) en Thijs van Zutphen (bass). Met .multibeat won Boudewijn Pleij in 2021 een felbegeerde HKU Award in de categorie Ondernemerschap.
  • Lauran Neerincx (trompet)
  • Lorijn von Piekartz (gitaar)

Zij worden versterkt door gastdocent en zanger Ivan Peroti, die sinds 1986 zijn sporen verdiende in de muziekwereld.