Hydromedia: Seeing with Water

  • 17/02
  • 03/03
Hydromedia: Seeing with Water
Kunstenaars Mariko Hori, Alexandra Crouwers, Meng-Chan Yu en Sanne Vaassen hebben vorig jaar oktober onder begeleiding van curatoren Taco Hidde Bakker en Sjoerd Knibbeler (HKU-docenten Media) onderzoek gedaan in de stad en provincie Utrecht. Er hebben onder meer uitwisselingen plaatsgevonden met ecologen, ingenieurs en wetenschappers die op eigen manier met watervraagstukken bezighouden.

Met water als inspiratie en als medium ontwikkelt Hydromedia nieuwe artistieke verbeeldingen waarmee onze relatie tot de elementen en de biosfeer van binnenuit beleefd kan worden. De onderzoeksprocessen en methoden worden via laagdrempelige publicaties, tentoonstellingen en workshops ook gedeeld. Zo kan het publiek ervaren hoe de verbeelding van de kunstenaar bij kan dragen aan de actuele ingrijpende ecologische vraagstukken.

Een eerdere editie van Hydromedia vond plaats in Antwerpen (KASK). Na Utrecht neemt Karlsruhe (HfG) het stokje over. Eind 2024 worden de werken van alle twaalf kunstenaars getoond in het Museum voor Wetenschap en Technologie in Dresden (DE).

De voorstelling is te zien van 17 februari t/m 3 maart.

Opening: vrijdag 16 februari 17:00 uur
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13:00 – 18:00 uur

Deelnemen aan de workshops Hydromedia? Klik hier voor meer info!