HKU Large Ensemble onder leiding van Kika Sprangers

  • 08/03
HKU Large Ensemble onder leiding van Kika Sprangers
Samen met studenten Jazz & Pop van het Utrechts Conservatorium HKU is saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers op zoek gegaan naar de vrijheid om iets nieuws te creëren in het moment en een collectief geluid te ontwikkelen. Kika heeft stukken geselecteerd uit haar eigen repertoire, die volledig gericht zijn op geluid, kleurrijke harmonieën en het vinden van je ruimte. Ze heeft deze speciaal bewerkt voor dit HKU Large Ensemble.

Over Kika Sprangers

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. In haar spel verbindt ze kwetsbaarheid en kracht met volle overgave. Een visie die zich muzikaal uit in een voorliefde voor onorthodoxe bezettingen en spanningsbogen van symfonisch volle passages tot beladen stiltes. Jazzpoëzie die je dwingt om je over te geven aan je verbeelding.

Haar artistieke zoektocht draait om wat ons menselijk maakt. Haar debuutalbum Human Traits 2019) werd in 2020 genomineerd voor de Edison Jazz/World Publieksprijs en de Edison Jazz Nationaal. Ook werd Kika dit jaar uitgeroepen als een van de 101 veelbelovende kunstenaars van Nederland en België door het NRC. Haar nieuwe programma “Oneindigheid”, in opdracht van TivoliVredenburg en November Music, vertaalt het menselijke perspectief op (de illusie van) eindeloosheid.

Uitvoerenden:

Zang - Hanna Boudewijnse, Ilse te Lintel Hekkert, Bente Deenekamp, Daan Kock
Saxofoon - Mathilde van der Meij (alt), Isaac Turner (alt), Daniel Lobker (tenor)
Trompet - Laura van Eerd, Johan Wienen, Jaap de Vries
Fluit - Heleen Vellekoop, Manuel Giacaz
Piano - Haneul Jung
Gitaar - Judith Jiskoot, Tobias van der Pijl
Bas - Emile Fortanier
Drums - Stefano Agus
Bandleider, composities & arrangementen - Kika Sprangers.