HKU Large Ensemble olv Remy van Kesteren & Corrie van Binsbergen

  • 02/02
HKU Large Ensemble olv Remy van Kesteren & Corrie van Binsbergen
Afgelopen collegejaar kwam Corrie van Binsbergen, gitarist, HKU-alumnus en fellow, met iets nieuws: HKU Large Ensemble. Zij nodigde studenten van verschillende afdelingen en leerjaren van HKU Utrechts Conservatorium uit voor een groot orkest, waarin meerdere muziekstijlen en -genres samenkomen. Het ensemble gooide hogen oren op verschillende grote podia in Nederland: TivoliVredenburg (maart), North Sea Jazz Festival (juli) en BIMHUIS (december).

Dit collegejaar nodigt Corrie van Binsbergen, dit keer samen met mede-fellow en harpist Remy van Kesteren, studenten van verschillende afdelingen en disciplines opnieuw uit om een hagelnieuw ensemble te vormen. Studenten werken onder hun leiding vanaf ma 29 januari een week lang aan een nieuw repertoire, dat ze vrijdag 2 februari ten gehore brengen tijdens een uitvoering.

Aan deze editie van HKU Large Ensemble doen zo'n 30 studenten mee afkomstig van de opleidingen Musician 3.0, Jazz & Pop en Klassieke Muziek.

Remy van Kesteren herschrijft speciaal voor het ensemble zijn symfonisch werk ‘Collective’ waarin klassieke muziek, jazz en pop samenkomen. Corrie van Binsbergen maakt speciaal voor het ensemble nieuwe arrangementen van eerder geschreven eigen composities.
HKU Large Ensemble in TivoliVredenburg.