Eindexamenconcert Willem Abelen

Willem Abelen, Tom Veltien, Michal Niedbala, Freek Mulder en Yordi Petiti

Eindexamenconcert Willem Abelen
Op maandagavond 4 juli studeert saxofonist, componist en bandleider Willem Abelen af aan HKU Utrechts Conservatorium. Dit doet hij in een van de meest gerenommeerde jazzclubs ter wereld, het BIMHUIS in Amsterdam. Hier lanceert hij zijn nieuwste project; FLUX. Dit project draait om reflectie, naar jezelf en de wereld. Hij presenteert hiermee een compleet concert met eigen composities.

Met zijn lyrische spel en warme toon is saxofonist Willem Abelen er klaar voor om HKU Utrechts Conservatorium te verlaten en zijn composities met de wereld te delen. Voor zijn eindexamenconcert presenteert hij FLUX. Dit project weerspiegelt de hyperactieve wereld waarin we leven. Onverwachte wendingen en vrije passages worden afgewisseld met nauwkeurig gecomponeerde frases en verrassende grooves. FLUX staat voor voortdurende verandering. Klank en structuur zijn constant in beweging.

Willem Abelen wordt gewaardeerd om zijn vrije, ongebonden manier van spelen; speels, brutaal en vaak net buiten de lijntjes kleurend. Al jaren is hij actief als sideman, orkestspeler en solist, bij onder meer Jong Metropole, Nederlands Studenten Jazz Orkest en Young Jazz Society. Voor FLUX stelde hij een veelzijdige band samen, met als vaste kern drummer Yordi Petit, contrabassist Freek Mulder, pianist Michał Niedbała en gitarist Tom Veltien.

Kaarten zijn te verkrijgen via Bimhuis