Do We Care?

Care

Het woord care kan verschillende betekenissen hebben: to take care of, ergens voor zorgen, en to care for, ergens om geven. Care kan vanuit genegenheid ontstaan, maar care kan ook een overlevingsstrategie zijn, een politiek instrument of een manier van werken. En ook cultuur is een manier van care; we dragen samen zorg voor onze boeken, films en kunstwerken. Misschien is kunst zelfs wel de ultieme vorm van care – lang na onze dood is dat wat er tenslotte overblijft, en waar de generaties na ons (hopelijk) voor zullen zorgen.

Do We Care?

Do We Care? toont langs drie thema’s – taking care, bodycare en healthcare – verhalen die onze caring society bevragen en laat zien hoe nieuwe makers tot nieuwe beelden en uitspraken komen. Met films, mode, installaties, textiel, performances en sculptuur houden deze makers ons een spiegel van de tijd voor; Do We Care?

Museum de Fundatie

Do We Care? is de derde tentoonstelling die Museum de Fundatie en HKU samen maken. Eerdere gezamenlijke projecten waren Van wie is de wereld? (2021) en Nature Talks – kunst & design waarin de mens niet centraal staat (2022). Net als deze voorgaande tentoonstellingen valt Do We Care? onder de Fundatie Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie, waarin multidisciplinaire makers op zoek gaan naar de hartslag van de tijd en laten zien welke thema’s de toekomst bepalen.

Kijk voor meer informatie over Do We Care? en Museum de Fundatie op de website.