Online familie queeste 'De Vloek van het Rijksmuseum'

Interdisciplinair derdejaars project

  • 09/06
  • 31/07
Online familie queeste 'De Vloek van het Rijksmuseum'

Heb jij jezelf altijd al in het verlaten Rijksmuseum willen wanen en kan je inmiddels weer een cultureel verantwoord museum bezoek gebruiken? Pak dan nu je kans! Weldra wordt je uitgenodigd op een queeste en je zult niet weten wat je te wachten staat. Via een Point-and-Click game ga je op onderzoek uit in het Rijksmuseum in Amsterdam. Wanneer je ja zegt tegen de queeste valt er direct een brief door de brievenbus. Deze brief lijkt wel ruim honderd jaar oud. Hij is stoffig en gerafeld, al is de zegel niet verbroken. Wat zal er in staan? Als je de brief opent, dringt de
tijd. Je bent nodig, maar je moet er zelf achter komen hoe jij kan helpen.

Dit jaar is het 100ste sterfjaar van Pierre Cuypers, architect van het Rijksmuseum gebouw. Wij, de makers, zijn drie derdejaars studenten aan de HKU die vanuit het Rijksmuseum de opdracht hebben gekregen een interactieve online familietour te creëren. 

Op 9 juni wordt het eerste prototype gepresenteerd aan het Rijksmuseum.
Meer informatie? Stuur een mail!

Makers
Gamedesign en geluid door Viktor Adriaansens, derdejaars Music and Technology
Verhaal en concept door Anne-Lotte Chavernac, derdejaars Writing for
Performance
Verhaal en concept door Løuie Hamers, derdejaars Writing for Performance

Met dank aan
Martijn de Rijk (begeleiding HKU), Anne de Veij (productiebegeleiding HKU), Ruud Lanfermeijer (coaching HKU en Rijksmuseum), Irma de Vries en Pauline Kintz (opdrachtgevers Rijksmuseum), Robin Gommans (Interactive Performance Design HKU jaar 2).