Dutch Design Week 2023

Dutch Design Week 2023

Dutch Design Week

Van 21 oktober t/m 29 oktober 2023 vindt in Eindhoven de Dutch Design Week plaats: het grootste designevenement van Noord-Europa. Hierbij worden werk en concepten van ruim 2000 ontwerpers gepresenteerd aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Class of 23

Totaal negen studenten van de schools HKU Media, HKU Design en HKU Creative Transformation exposeren in het Klokgebouw in Eindhoven in de tentoonstelling van de Class of 23. Dit is een groepstentoonstelling waarin zowel Nederlandse als internationale academies een selectie presenteren van afstudeerprojecten vanuit verschillende disciplines. Thema van de HKU tentoonstelling is ‘Subjects of Change. Embracing Transformation in a Dynamic World’. Hierbij worden de bezoekers uitgenodigd om na te denken over de impact van verandering op individuen, gemeenschappen en de samenleving als geheel.

Class of 23:

Innovatielab

Naast de tentoonstelling van de Class of 23 zullen dit jaar ook lector Walter van Andel en associate lector Veerle Spronck vanuit het lectoraat 'Waarde(n)vol ondernemen in en door de kunsten' van de HKU op Dutch Design Week aanwezig zijn met Innovatielabs. Innovatielabs is een programma gericht op kennisontwikkeling door en voor de culturele en creatieve sector.

Superhero of designzero?

Ook zal het boek Superhero of designzero? Over het grenswerk van de social designer in de zorg van kostuumontwerper, onderzoeker en docent Joost van Wijmen en onderzoeker Lieke de Kock gelanceerd worden tijdens de Dutch Design Week. In deze publicatie wordt gereflecteerd op een social designproject in de ouderenzorg.

Dit boek is een uitgave van HKU Press. Sinds 2013 ontwikkelt Joost van Wijmen bij het HKU lectoraat Performatieve Maakprocessen het praktijkgerichte onderzoeksproject ENCOUNTER naar de impact van het veranderende lichaam op de eigen identiteit en onderlinge relaties tussen mensen.

Tickets en meer

Voor meer informatie over het programma en het reserveren van tickets voor Dutch Design Week, ga dan naar www.ddw.nl. Wil je meer informatie over HKU op DDW? Check dan www.hku.nl/ddw voor meer informatie.