Crea_Tech meetup: Visual Storytelling met AI

Crea_Tech meetup: Visual Storytelling met AI
Geef je op door te mailen via deze link
Wie aanwezig was op de afstudeerexposities van HKU in juni heeft gezien dat generatieve AI steeds vaker een rol krijgt in maakprocessen. AI was al langer een onderwerp om op te reflecteren, maar groeit nu ook steeds vaker uit tot een serieuze tool voor artistieke expressie of sparringpartner bij ontwerpkeuzes. Maar hoe werk je effectief samen met AI om een (visueel) verhaal te vertellen? En hoe houd je regie op een beeld dat je met Text-to-Video laat ontstaan?

Tijdens de meetup ‘Visual Storystelling met AI’ vertellen twee alumni hoe ze het afgelopen jaar zijn gaan samenwerken met AI:
Nina van den Berg (Image & Media Technology) vertelt o.a. over het maakproces van haar audiovisuele installatie Purgatory. Ze vertelt over hoe Text-to-Video, geluid en haar eigen rol als regisseur elkaar versterken. www.ninavdberg.com
Milo Poelman (Photography) vertelt o.a. over zijn werk Synthesize Me. Deze installatie kwam tot stand middels een partnership met GPT-3 (voorloper van ChatGPT) met wie hij een jaar lang intensieve gesprekken voerde. Het resultaat is een co-creatie tussen mens&AI over autonome synthetische systemen. Ook Milo en zijn kunstmatige partner zetten veelvuldig AI-gegenereerde video in om hun verhaal te vertellen. milopoelman.com

Na hun presentaties en Q&A kun je in het Atrium van Oudenoord zelf aan de slag met Text-to-Video. Zoek naar een balans tussen regie en loslaten met o.a. RunwayML, Pika.art en Deforum.

Programma:

13:30-14:30u Presentaties - Oudenoord 700 zaal ON0.01 (collegezaal direct bij de ingang rechts)
14:30-15:30u Zelf aan de slag, eigen laptop is handig maar niet noodzakelijk (Atrium Oudenoord)
Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle HKU-medewerkers, –studenten, –alumni en externen. Meld je even aan door te mailen naar Tom van de Wetering tom.vandewetering@hku.nl.

Geef je op door te mailen via deze link