BioArt meetup: Samenwerken met de aarde

BioArt meetup: Samenwerken met de aarde
Meld je aan!
In het eerste deel van de bijeenkomst krijgen we input en ideeën rond het thema van twee sprekers:
Klaas Kuitenbrouwer komt vertellen over Zoöp, een organisatiemodel voor samenwerking tussen menselijk en niet-menselijk leven dat de belangen van alle zoë (Grieks voor 'leven') behartigt.
Brad Vanstone heeft, als oprichter van Willicrof Cheese, Moeder Aarde aangesteld als zijn CEO en geeft ons inzicht in zijn beweegredenen en de praktijk van de samenwerking.

In het tweede deel van de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek, op zoek naar een vertaling naar onze eigen (werk)context, onder leiding van gespreksleider Minou Schillings.

We verwachten een zeer divers publiek, met directeuren, alumni, werkplaats- en backoffice-medewerkers, docenten en geïnteresseerden van buiten HKU, wat hopelijk interessante gesprekken, ideeën en samenwerkingen oplevert.

Deze bijeenkomst wordt gezamenlijk aangeboden door Facilities, Programma Creatieve Technologie, en de School of Design, met medewerking van HKU-X. Aanmelden kan bij anke.jongejan@hku.nl of martijn.vangessel@hku.nl.


Klaas Kuitenbrouwer werkt als onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut en geeft Media Theorie aan de Rietveld Academie. Na een studie geschiedenis en een kunstpraktijk in digital culture opereert hij op het kruispunt van cultuur, technologie en ecologie. In zijn werk verenigt Klaas verschillende kennispraktijken, zoals technologische, artistieke, rechtskundige, wetenschappelijke en niet-menselijke kennis.
Brad Vanstone is oprichter en Head of Impact bij Willicroft Cheese. Brad komt uit een Engelse zuivel familie (zijn grootvader had een boerderij in Devon) en begon in 2018 in Amsterdam aan zijn missie om kaas planet-friendly te maken. Willicroft is kaas aan het heruitvinden door het plant-based te maken en over het geheel de milieu impact sterk te verlagen. De bijdrage van Brad zal in het engels zijn.

Minou Schillings is transformatie facilitator & creatieve regenerator. Ze heeft The Green Sprint opgericht met als doel de transitie naar een duurzame en inclusieve toekomst te realiseren. Minou ontwikkelt en faciliteert processen die bedrijven helpen in de transitie van destructieve naar regeneratieve bedrijfsvoering. Ze prikkelt intrapreneurs en leiders om rekening te houden met alle stakeholders, inclusief de brede natuur en toekomstige generaties. Ze helpt ze onzekerheid en systeemdenken te omarmen en voorbij te gaan aan “business as usual”.