Crea_Tech meetup: leven zonder Google

Crea_Tech meetup: leven zonder Google
Schrijf je in!

Google's diensten hebben zich bewezen als buitengewoon handig en zijn overal binnen handbereik. De BigTech giganten, waaronder Google, hebben inmiddels meesterlijk de kunst verfijnd van ons laten vertrouwen op hun voorzieningen. Dit brengt ons tot een interessante overpeinzing: is het hedendaagse leven nog denkbaar zonder de alomtegenwoordige BigTech cloud diensten? Daarom beginnen we met het verkennen van een fascinerende reis: het herinrichten van je smartphone zonder Google.

Om volledig van deze bijeenkomst te profiteren, is het raadzaam om een Android-smartphone of tablet te hebben die je kunt gebruiken om 'de-Googlen'. Je kunt eenvoudig controleren of jouw apparaat geschikt is op https://wiki.lineageos.org/devices/. Als je apparaat niet in de lijst voorkomt, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat het onmogelijk is om te 'de-Googlen', maar we zullen samen ter plekke verder graven. Aarzel niet om je apparaat gewoon mee te nemen.

Voor Apple-liefhebbers geldt helaas dat een leven zonder BigTech niet haalbaar is. We zullen echter samen ontdekken hoe je de wereld van Google-vrije diensten kunt benaderen op Apple-apparaten.

Belangrijke info:

  • Als we je smartphone ontgooglen zullen alle bestanden op het device verwijderd worden. Zorg dus dat er niks belangrijks voor jou op staat. Je kunt zelf alvast je device een factory reset geven. In zeer uitzonderlijke situaties kan het zijn dat je device onbruikbaar wordt (brick).

  • Apple devices kunnen we helaas niet helemaal BigTech-loos maken. We verkennen wel hoe we zo veel mogelijk zonder de services van Google kunnen werken op Apple apparaten.