BioArt expositie Leven en laten leven

  • 25/05
BioArt expositie Leven en laten leven

Op deze expo staat onder andere werk van HKU student Juriaan van Berkel en van Charlotte Jarvis (wellicht nog bekend bij de BioArt sessie mensen van de "Introduction to BioArt" sessie).
Speciaal voor ons geeft de curator van het museum een korte introductie op de expositie én Juriaan is er om over zijn werk te vertellen.

Het museum is in Oss en is een uur met de trein vanuit Utrecht en op 5 minuten lopen van treinstation Oss.
Wil je mee? Mail dan naar Martijn.vangessel@hku.nl ​
Er zijn 25 gratis entreekaarten beschikaar.

Geef je op via deze link!

Leven en laten leven - Hoe Bio Art de toekomst kleurt toont actueel, baanbrekend werk en geeft de toekomst kleur, zoals Saal van Zwanenberg de Osse industriële geschiedenis ooit een beslissende draai gaf. Het is diezelfde vrijheid die maakt dat voor deze kunstenaars een belangrijke rol is weggelegd in het verkennen van de toekomst. Vanuit het antropoceen, waarin de mens zichzelf een centrale rol toedicht, zetten we nu - voorzichtig - de eerste stappen richting een nieuw tijdperk: het symbioceen. Met Leven en laten leven verkent Museum Jan Cunen hoe we in symbiose kunnen samenleven met de natuur en andere organismen op aarde.

Het resultaat is een waaier aan ideeën en mogelijkheden. Naast Essaïdi en Jarvis ontdek je onder meer hoe je jezelf op smaak brengt voor andere organismen (Center for Genomic Gastronomy) en houdt een modern sprookje ons een spiegel voor over onze omgang met de natuur (Berkveldt). Met werk van Jalila Essaïdi, herman de vries, Charlotte Jarvis, Tomáš Libertíny, Center for Genomic Gastronomy, Ani Liu, Martin uit den Bogaard, Ajla R. Steinvåg en René Aquarius, Tineke Schuurmans, Berkveldt (Juriaan van Berkel en Noëlle Ingeveldt), Sonja Bäumel, Maciej Głowacki, REM Atelier en Lauren Raaijmakers.