Best of Graduates 2023

Caja Boogers, Linus van der Maas, Gijs van Poecke en Sam Werkhoven

Best of Graduates 2023

De zomerexpositie Best of Graduates vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Curator Radek Vana en het team van de galerie bezochten de afstudeerexposities van alle Nederlandse kunstacademies om het beste afstudeerwerk van dit jaar te scouten. Vier alumni van HKU Beeldende Kunst presenteren hun afstudeerwerk tijdens Best of Graduates 2023: Caja Boogers, Linus van der Maas, Gijs van Poecke en Sam Werkhoven.

Andere afstudeerders die hun werk presenteren zijn:
Academie Minerva, Groningen:
Judith Knol, Timothy Lewis, Matias Salgado

AKI ArtEZ, Enschede:
Sofiia Dubyna, Sanne Hofker

Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam:
Fanja Bouts, Mellika Ghirah, Mingrui Jiang

KABK, The Hague:
Tommie Bangma, Iulia Bucureşteanu, Jemima de Jonge, Sigurður Sævar Magnúsarson, Andrei Nițu, Erika Peucelle, Angelus Schnabl, Emma Sebregts

St. Joost School of Art & Design, Breda:
Julia Leijten

Willem de Kooning Academie, Rotterdam:
Robin van Leijsen, Kaja Majoor, Mick Santman, Vincent Zanni

Awards
Deelnemers aan Best of Graduates 2023 maken kans op de Ron Mandos Young Blood Award, de Residency Award, de Photo Talent Award en de Public Choice Award.

Het werk van de winnende kunstenaar van de Ron Mandos Young Blood Award wordt opgenomen in de permanente collectie van Museum Voorlinden, Wassenaar; een droomstart voor een pas afgestudeerde kunstenaar.

De Residency Award geeft één opkomende kunstenaar de kans om gedurende zes maanden aan de slag te gaan met een nieuwe serie werken op het domein van BRUTUS in Rotterdam - inclusief ondersteuning en begeleiding van de Young Blood Foundation en BRUTUS, partner sinds 2021 en bekend als de stichting van Joep van Lieshout.

Het werk van de winnaar van de Photo Talent Award zal te zien zijn in de stand van Galerie Ron Mandos op Unseen Photography Fair Amsterdam in het volgende jaar.

De winnaar van de Public Choice Award krijgt de opdracht om het officiële ontwerp te maken van The New Originals x Best of Graduates t-shirt. Het ontwerp van dit jaar is gemaakt door Bobbi Essers, winnaar van vorig jaar.

Lakeside Collection selecteeert sinds 2012 elk jaar een kunstenaar uit Best of Graduates om deel uit te maken van een artist in residence-programma in Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

Ron Mandos Young Blood Foundation
Best of Graduates wordt mogelijk gemaakt door de Ron Mandos Young Blood Foundation. De stichting heeft als missie een platform te bieden aan jonge kunstenaars in Nederland. Door middel van dit platform creëren we een omgeving die hun talenten cultiveert en ontwikkelt.

Sinds 2008 ondersteunt Galerie Ron Mandos jong artistiek talent door het organiseren van de jaarlijkse Best of Graduates tentoonstelling. Hier zet de galerie het beste werk van afstudeerders van elk jaar in de schijnwerpers en presenteert dit aan een groot internationaal publiek.