A Glimpse of Fade

A Glimpse of FADE

  • 31/03
  • 22/04

De tentoonstelling A Glimpse of FADE toont werk van docenten en studenten van HKU Fine Art and Design in Education en van basisschoolleerlingen, met een centrale rol voor de creatieve opdracht als kunsteducatiemiddel. Wat brengen prikkelende opdrachten die kunstenaars stellen aan medekunstenaars, studenten, leerlingen en andere makers teweeg? En welke opdrachten, vaak onbewust sluimerend in creatieve processen, stellen kunstenaars zichzelf? Als eerste aanzet in een breder onderzoek, geeft de tentoonstelling een inkijk in de manier waarop kunstpraktijk en educatorschap in elkaar grijpen, waarbij categorieën als ‘maker’ en ‘aanschouwer’ tegelijkertijd ontregeld raken. Geïnspireerd door onder meer het boek Wicked Art Assignments, brengt de tentoonstelling voor het voetlicht wat een creatieve opdracht vermag: als prikkelende aanmoediging, uitdagende kadering, persoonlijke leidraad of open uitnodiging.

A Glimpse of FADE is ontwikkeld door docenten en studenten van HKU Fine Art and Design in Education: Yasser Ballemans, Sander van Deurzen, Astrid Hermes, Max Lutters, Luka Slijkerman, Rië Tobori en Coco van der Wiel, in samenwerking met Hidde van Greuningen. Naar een idee van studieleider Myrthe Nagtzaam en in gesprek met docenten Tamar Clasquin en Els Cornelis.

Met werk van
Yasser Ballemans, Rheanne Bruijn, Sander van Deurzen, Astrid Hermes, Luka Slijkerman, Rië Tobori & Max Lutters, Lana Vissers, Coco van der Wiel, leerlingen van/pupils of 5e Montessorischool Watergraafsmeer, en anderen/and others.

Opening

Vrijdag 31 maart 17.00 uur
Tentoonstelling
1 t/m 22 april
wo t/m za 13.00 – 18.00 uur
ag.hku.nl