HKU

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Spelen, maken en communiceren, dat is wat je doet op HKU Utrechts Conservatorium. De gebouwen zijn voorzien van alle mogelijke faciliteiten die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot professional. Ook de openingstijden van de gebouwen zijn hierop aangepast: zeven dagen in de week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Podia

In het Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen bevinden zich twee podia. De oudste concertzaal van Nederland: de J.M. Fentener van Vlissingenzaal, inmiddels voorzien van de nieuwste technologie. In de kleine zaal vinden jamsessies, lunchconcerten en lezingen plaats. Het gebouw Johannes de Deo (hoofdgebouw) van HKU Utrechts Conservatorium heeft bovendien een historische kapel voorzien van historische instrumenten.

Lees meer over gebouw K & W
Lees meer over gebouw Johannes de Deo

Bibliotheken

Boeken, geluidsopnamen, bladmuziek en tijdschriften zijn ondergebracht in twee bibliotheken: van HKU Utrechts Conservatorium en van de Nederlandse Beiaardschool. De bibliotheek van HKU Utrechts Conservatorium is te vinden in het gebouw Johannes de Deo aan de Mariaplaats. Hier is ook de collectie van het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te vinden. De bibliotheek van de Nederlandse Beiaardschool bevindt zich in Amersfoort.

Lees meer over bibliotheek en informatiediensten

Studieruimtes, instrumenten en apparatuur

De repetitieruimtes, leslokalen en podia zijn voorzien van de benodigde instrumenten en audio visuele apparatuur. In het conservatorium bevinden zich naast individuele studieruimtes voorzien van piano, vleugel of historisch instrument, ook grote studieruimtes voor ensembles en bands (voorzien van bandopstelling). Hiernaast beschikt het conservatorium over drumbunkers, opname studio, regiekamer en computerruimtes. Daarnaast is er een mogelijkheid om instrumenten en/ of apparatuur te lenen bij de speciaal daarvoor ingerichte uitleenbalie.

Ontmoetingsruimte

In het gebouw voor Kunsten en Wetenschappen is een foyer met internetvoorzieningen waar gelegenheid is om elkaar te ontmoeten, te socializen en wat te eten en drinken. Beide gebouwen zijn voorzien van gratis wifi.

ICT voorzieningen

Er zijn ruime mogelijkheden op het gebied van multimedia. Er zijn twee volledig ingerichte studielokalen met computers waarop muzieksoftware voor opnames en scores, begeleiding en solf├Ęge ge├»nstalleerd zijn. Verder zijn er faciliteiten voor audio- en video-opnames en is er een opnamestudio. Wifi is aanwezig in beide gebouwen en voor studenten gratis toegankelijk.