Toelating Image and Media Technology

Bedankt voor je aanmelding voor de opleiding Image and Media Technology. Voor elke opleiding aan HKU moet je een toelating doen. Dit geldt ook voor Image and Media Technology.
Toelating Image and Media Technology

Toelatingsopdrachten

De toelating heeft maar één doel: uitvinden of jij bij ons past en wij bij jou. We willen kijken of er een match is door je uit te nodigen voor een toelatingsgesprek. Na de toelating weten we of we bij elkaar passen en of je klaar bent voor de opleiding.

De eerste selectieronde bestaat uit het beoordelen van een toelatingsopdracht. Zorg ervoor dat je je opdracht binnen de deadline in de mail inlevert. De opdracht bestaat uit meerdere onderdelen.

Namens het IMT toelatingsteam hartelijke groet en succes!

 • Kies:

  • een object
  • een korte tekst/ quote/ gedachte/ bericht/ anekdote/ titel.

  Maak een fotoserie waarin je deze twee met elkaar in verband brengt.
  Upload naast je selectie van de beste foto's ook een aantal beelden die buiten de selectie zijn gevallen.
  Omschrijf (in een .pdf of .doc) in 1 alinea (een paar zinnen) het werkproces, en hoe je tot bepaalde keuzes bent gekomen.
 • Maak met een ander object en een andere korte tekst/quote/gedachte/bericht/anekdote/titel een korte video/filmpje. Doe het op de manier die jij passend vindt. Dat mag dus ook een animatie zijn of een opname met je smartphone of een oude videocamera, het is niet zozeer een technische opdracht. Omschrijf (in een .pdf of .doc) in 1 alinea (een paar zinnen) het werkproces, en hoe je tot bepaalde keuzes bent gekomen.
 • Bekijk de resultaten van A en B en maak vervolgens een nieuw werk waarin je deze verschillende resultaten mixt tot iets nieuws. Kies zelf de techniek(en) waarmee je werkt. Dit kan dus bijvoorbeeld weer een video zijn, maar ook een ruimtelijk werk, een interactief werk of een animatie. Of iets heel anders. Omschrijf (in een .pdf of .doc) in 1 alinea (een paar zinnen) het werkproces, en hoe je tot bepaalde keuzes bent gekomen.
 • Je portfolio: bijvoorbeeld foto’s van je dummy’s/schetsboeken, tekeningen,
  schilderingen, collages, fotowerk, documenten, filmpjes en/of een hyperlink naar
  YouTube, Vimeo of een ander kanaal. Zorg voor een goed gevuld portfolio met
  meerdere werken. Je kunt werken los uploaden of groeperen in bijvoorbeeld .pdf’s.
  Hoe meer werk, hoe beter jij jezelf kunt presenteren.

  Tips!
  Weet dat schetsjes, ideeën en ‘onaf’ werk voor ons net zo waardevol zijn als een ‘af’ werk.
  Korte omschrijvingen of hier en daar een kleine uitleg helpen je werk uit te leggen.
  Zorg ervoor dat je bestanden klein zijn (beelden/documenten bijvoorbeeld opslaan in jpg/png/pdf formaat. Filmpjes opslaan in mp4 of mov encoded with H.264 codec for Video AAC codec for audio). Dit voorkomt problemen met uploaden.
 • Schrijf een motivatiebrief waarin je jezelf introduceert zodat wij een beeld van jou als maker krijgen. Verwerk daarin de antwoorden op onderstaande vragen en vermeld gevraagde gegevens:

  1.Naam:
  Geboortedatum:
  Actuele situatie (bijv. School, werk):
  Opleiding (naam en plaats school):
  Diploma(‘s):

  2. Wat heb je voor deze opleiding gedaan aan beeldmaken (van klei, potlood tot digitaal; op papier, scherm of in de ruimte). Denk bijvoorbeeld aan opleidingen/ cursussen en werkervaring.

  3. Wat spreekt je aan in de studie Image and Media Technology aan HKU? Kun je voorbeelden geven van makers of van projecten die je inspirerend vindt?

  4. Wat vind je nu boeiend of belangrijk in de samenleving? Wat zou je ermee kunnen doen als maker?

  5. Hoe blijf jij op de hoogte van wat makers in de huidige tijd doen? En volg je makers die hiermee bezig zijn?

  6. Wat hoop je na de Academie te kunnen en wat zou je ermee willen doen?

  Belangrijk: neem de motivatiebrief mee naar de toelatingsdag.

Uploaden opdrachten

Klik op de knop 'start aanmelding' onderaan deze pagina om je documenten te uploaden. Per opdracht kun je 1 bestand uploaden, een link naar een filmpje (bijvoorbeeld op YouTube) moet je aanleveren in een word of pdf bestand!

N.B. Zorg ervoor dat je bestanden klein zijn en gebruik dus gangbare bestandsformaten zoals .jpeg/.png bij stilstaande beelden, .mp4 bij bewegend beeld en .doc of .pdf bij tekst. Zorg ervoor dat de link naar je portfolio gemakkelijk te openen is.

Beoordeling opdrachten

Zodra we jouw opdracht hebben ontvangen, word je door ons ingedeeld op een van de toelatingsdagen. Je krijgt dan ook te horen wanneer de uitslag van de eerste selectieronde bekend wordt gemaakt.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via e-mail sz@hku.nl of telefoon 030-2091540.