Spatial Design

Bedankt voor je aanmelding voor de opleiding Spatial Design. Voor elke opleiding aan HKU moet je een toelating doen. Dit geldt ook voor Spatial Design.

Toelatingsopdrachten

We willen je vragen de 3 opdrachten die hieronder staan beschreven te maken en deze binnen de deadline in de mail in te leveren. De toelatingscommissie zal jouw werk bekijken en beoordelen. Hierna volgt een online gesprek met de commissie.

De datum van jouw toelatingsgesprek ontvang je na het inleveren van de opdrachten. Je ontvangt uiterlijk een week voor de gesprekken een uitnodiging.

  • We willen je vragen een motivatiebrief te schrijven. In de bijlage het format voor de motivatiebrief en welke vragen je in deze brief moet verwerken

  • Kies een actuele gebeurtenis of beweging in de maatschappij die jij op dit moment interessant vindt. Maak een ruimtelijk werk waarin we zien hoe jij als spatial designer geïnspireerd wordt door deze gebeurtenis of beweging. We verwachten tijdens de toelating naast een ruimtelijk werk ook een beeldend vooronderzoek én een uitleg in woorden over de gekozen gebeurtenis/beweging en het hoe en waarom van uitwerking die je gemaakt hebt.

    Door de commissie wordt gekeken hoe je met deze opdracht bent omgegaan. Dit geeft de toelatingscommissie de mogelijkheid om je beeldende en ruimtelijke niveau te bepalen. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende tijd besteed aan deze opdracht.

  • Laat naast de uitwerking van de opdracht zoveel mogelijk eigen werk zien. Laat zien welke tekeningen, ruimtelijke objecten of foto's je maakt in je vrije tijd of in de teken- of handvaardigheid les. Naast 2D werk vinden we het ook interessant om 3D werk van je te zien (zoals maquettes). Maak hiervan foto’s die je in je portfolio doet.

Uploaden opdrachten

Klik op de knop 'start aanmelding' onderaan deze pagina om je documenten te uploaden. Per opdracht kun je 1 bestand uploaden, een link naar een filmpje (bijvoorbeeld op YouTube) moet je aanleveren in een word of pdf bestand!

N.B. Zorg ervoor dat je bestanden klein zijn en gebruik dus gangbare bestandsformaten zoals .jpeg/.png bij stilstaande beelden, .mp4 bij bewegend beeld en .doc of .pdf bij tekst. Zorg ervoor dat de link naar je portfolio gemakkelijk te openen is.

Toelatingsgesprek

Het online gesprek met de toelatingscommissie vindt plaats via Zoom en duurt ongeveer 15 minuten. Je ontvangt uiterlijk een week van te voren een uitnodiging met het tijdstip en de Zoomlink. In het gesprek kan je uitleg geven over jouw ontwerpproces, je motivatie en ideeën.

Uitslag

De uitslag wordt binnen 2 weken na het toelatingsgesprek per mail bekend gemaakt.

Contact

Neem bij vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via e-mail sz@hku.nl of telefoon 030-2091540.