Toelating Master Interieur Architectuur

Voor elke opleiding aan HKU moet je een toelating doen. Dit geldt ook voor de Master Interieur Architectuur.
Toelating Master Interieur Architectuur

Toelating

De toelatingsprocedure van de opleiding Master Interieur Architectuur bestaat uit twee rondes.
Ronde 1 is een digitale voorselectie. Hiervoor vragen we je een portfolio en de uitvoering van twee opdrachten te uploaden.
Zorg ervoor dat je deze opdrachten binnen de deadline in de mail inlevert.

Als de commissie aansluiting tussen jouw werk en de opleiding ziet word je uitgenodigd voor Ronde 2.
Ronde 2 is een online toelatingsgesprek met de commissie en duurt ongeveer 10-15 minuten. De commissie bestaat uit een team van 2 of 3 deskundigen.

Hieronder vind je uitleg over de opdrachten.
 • Een recent portfolio inclusief beeldend werk en technische tekeningen

 • Een geschreven essay van circa 1000 woorden of een uitgebreid beeldessay, waarin je jouw visie geeft op veranderingen in het vakgebied van ruimtelijk ontwerp en de eigen positie die je daarin wenst in te nemen.

  We willen daarin in ieder geval zien:

  • welke ontwikkelingen je waarneemt in samenleving en werkveld en hoe jij je daartoe verhoudt.
  • of en welke belangrijke paradigma verschuivingen je waarneemt in het veld (ruimtelijk) ontwerpen en interieurarchitectuur.
  • welke positie je momenteel inneemt in het veld van ruimtelijk ontwerp/interieurarchitectuur en waar je in de toekomst naartoe zou willen groeien.
  • hoe de Masteropleiding Interieur Architectuur zou kunnen ondersteunen bij het verwezenlijken van jouw ultieme toekomstbeeld.
 • Maak een actueel cv

Uploaden opdrachten

Klik op de knop 'start aanmelding' onderaan deze pagina om je documenten te uploaden. Per opdracht kun je 1 bestand uploaden, een link naar een filmpje (bijvoorbeeld op YouTube) moet je aanleveren in een word of pdf bestand!

N.B. Zorg ervoor dat je bestanden klein zijn en gebruik dus gangbare bestandsformaten zoals .jpeg/.png bij stilstaande beelden, .mp4 bij bewegend beeld en .doc of .pdf bij tekst. Zorg ervoor dat de link naar je portfolio gemakkelijk te openen is.

Toelatingsgesprek

De datum van jouw eventuele gesprek ontvang je na het inleveren van de opdrachten. Je ontvangt uiterlijk een week voor de gesprekken bericht of je geselecteerd bent.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via e-mail sz@hku.nl of telefoon 030-2091540.