Toelating Fashion Design

Bedankt voor je aanmelding voor de opleiding Fashion Design. Voor elke opleiding aan HKU moet je een toelating doen. Dit geldt ook voor Fashion Design.
Toelating Fashion Design

Toelatingsopdrachten

We willen je vragen de 3 opdrachten die hieronder staan beschreven te maken en deze binnen de deadline in de mail in te leveren. De toelatingscommissie zal jouw werk bekijken en beoordelen.

De datum van jouw eventuele gesprek ontvang je na inleveren van de opdracht. Je ontvangt uiterlijk een week voor de gesprekken bericht of je geselecteerd bent.

  • Een gevarieerde selectie uit je beeldende werk zowel in materiaal/techniek als van onderwerp: schetsboeken(en), tekeningen, strips, animaties, schilderijen, ruimtelijk werk e.d. We kijken vooral naar je beeldende interesse en mogelijkheden, meer dan naar je vaardigheden.

  • Kies een gebeurtenis of beweging die jou raakte of opviel. Maak een ruimtelijk werk waarin we zien hoe jij als fashion designer geïnspireerd wordt door deze gebeurtenis of beweging. We verwachten tijdens de toelating naast een ruimtelijk werk ook een beeldend vooronderzoek én een uitleg in woorden over de gekozen gebeurtenis/beweging en het hoe en waarom van uitwerking die je gemaakt hebt.
    Succes!

  • We willen je natuurlijk zo goed mogelijk leren kennen.
    Download de vragenlijst (doc) en vul deze in/aan.

Uploaden Opdrachten

Klik op de knop 'start aanmelding' onderaan deze pagina om je documenten te uploaden. Per opdracht kun je 1 bestand uploaden, een link naar een filmpje (bijvoorbeeld op YouTube) moet je aanleveren in een word of pdf bestand!

N.B. Zorg ervoor dat je bestanden klein zijn en gebruik dus gangbare bestandsformaten zoals .jpeg/.png bij stilstaande beelden, .mp4 bij bewegend beeld en .doc of .pdf bij tekst. Zorg ervoor dat de link naar je portfolio gemakkelijk te openen is.

Toelatingsgesprek

Mocht je voor een gesprek worden uitgenodigd, dan ontvang je uiterlijk een week voor het gesprek een uitnodiging. In het gesprek kan je uitleg geven over jouw ontwerpproces, je motivatie en ideeën.

Uitslag

De uitslag wordt uiterlijk 2 weken na het toelatingsgesprek per mail bekend gemaakt.

Contact

Neem bij vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via e-mail sz@hku.nl of telefoon 030-2091540.