HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken. Algemene toelatingseisen HKU bachelors

Hoe werkt het?

Na je aanmelding bij Studielink ontvang je een vragenlijst en een opdracht. Deze ga je samen met je portfolio uploaden. Aan de hand hiervan maakt de toelatingscommissie een selectie en nodigt je uit voor de toelatingsdag.

Neem voor de toelatingsdag een camera mee en een kabel om de foto's in te lezen. Zorg dat je voldoende opgeladen batterijen voor de camera hebt.

In de ochtend ga je twee opdrachten doen die lijken op wat er in de lessen bij HKU Photography gebeurt. Docenten en studenten begeleiden je hierbij.

In de middag werk je in de studio. Ook dit lijkt op een lessituatie waarin je alvast inzicht krijgt in verschillende camera's en licht. Ook voer je een kort gesprek met de commissie, waarbij je je portfolio mag laten zien en de commissie vragen aan je zal stellen.

Binnen 10 werkdagen na de toelatingsdag kun je de uitslag van je toelating via e-mail verwachten.

Het is ook mogelijk dat de toelatingscommissie jouw talent ziet, maar dat dit talent nog niet voldoende ontwikkeld is voor de bacheloropleiding. De commissie kan je dan toelaten voor de Basisopleiding Media.

Beoordelingscriteria

Gedurende het hele toelatingsproces hanteren we als beoordelingscriteria:

• Conceptueel vermogen
• Eigenheid en diversiteit
• Algemeen beeldend vermogen
• Passende vaardigheden en technisch vermogen
• Communicatieve en reflectieve vermogens
• Affiniteit met het vakgebied
• Culturele en maatschappelijke belangstelling

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Toelatingsdata 2020

  • 21-02-2020
  • 27-03-2020
  • 24-04-2020
  • 05-06-2020

Tips voor de toelating

Laat in je portfolio divers werk zien, maar selecteer wel. Ook is het belangrijk dat je niet alleen fotografie laat zien, maar ook andere media waardoor we een inzicht krijgen in je creatieve kunnen (bijvoorbeeld ontwerp website, schilderijen, graffiti, tekeningen enzovoort). Maak er foto's van en laat het zien.

Laat naast je werk ook inspiratiebronnen zien. Wat vind je bijzonder? Wat zet je aan het denken en maken?

Zorg ervoor dat je een inzichtelijke presentatie maakt die de commissie snel inzicht geeft in je werk. We bekijken veel portfolio's, dus zorg ervoor dat het werk goed toegankelijk is. Digitaal? Neem je tablet of laptop mee (maar we houden ook heel erg van prints).

Bereid je voor op eventuele vragen die we gaan stellen. Waarom wil je graag fotografie studeren? En waarom bij HKU? Wat vind je belangrijk in de wereld om je heen? Wat is volgens jou een goed verhaal.

Waar is de toelating?

Bachelor of Design in Photography volg je bij HKU Media, locatie Oudenoord 700. Op deze locatie is de toelatingstest en zal je - als je wordt aangenomen - gaan studeren.

Bekijk HKU Media

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink