HKU

Wat leer je bij IPD?

Tijdens de studie leer je het publiek centraal te stellen en onderdeel te maken van de wereld die jij creëert. Zo wordt de ervaring rijker en de herinnering krachtiger. Je leert de nieuwste technologie te gebruiken om je doel te bereiken, maar werkt ook met traditionele middelen om jouw verhaal voor het voetlicht te krijgen. Interactive performance designers zijn makers. Conceptuele, nieuwsgierige denkers die niet bang zijn om grenzen te verleggen, barrières te doorbreken, lastige vragen te stellen en het onbekende op te zoeken.Bij IPD draait het om:

• Creativiteit en technologie

• Theater en games
• Ontwerpen en maken

• Innovatie en ondernemen

Lees verder

Ontwerp belevenissen

Je ontwerpt belevenissen voor theater, events, musea, educatie en maatschappelijke doeleinden. Belevenissen die ín het moment plaatsvinden, die de ‘gebruiker’ anders naar de wereld laat kijken én anders op die wereld laat reageren.

Om deze interactieve ervaringen te ontwerpen combineer je elementen uit verschillende disciplines zoals games, media, techniek, theater en performance. Je leert niet alleen de technologie, maar ook de emoties erachter. Zo word jij uiteindelijk degene die het publiek van de toekomst verleidt, verbaast, iets leert, ontroert of simpelweg een waanzinnig moment laat beleven.

Waarom deze studie?

Je wordt expert in het ontwerpen van interactieve ervaringen waarin je het publiek onderdompelt. Gewapend met kennis van theater, interactiviteit, digitale media en techniek, creëer jij onweerstaanbare nieuwe werelden. Je opent deuren naar de publiekservaring van morgen en bent daarom zeer gewild bij de opdrachtgevers van vandaag.

Aanmelden en toelating

Bij Interactive Performance Design zijn we op zoek naar breed geïnteresseerde studenten. Makers met een affiniteit voor theater, conceptuele kunst, het vertellen van een verhaal en een interesse in techniek en innovatie.

Lees verder

Welk beroep?

Door het eigentijdse karakter van de studie komen afgestudeerden op verschillende plekken terecht. Je krijgt de kans om de toekomst van storytelling vorm te geven: als eigenzinnige maker en digitaal ontwerper binnen het theater, als kunstenaar die met interactieontwerp installaties maakt voor festivals en musea, als interactieve game designer en als veel meer.

Lees verder

Meer informatie en contact

Meer informatie over deze studie kun je krijgen tijdens de open dag. Ook kun je contact opnemen via: ipd.theater@hku.nl.

Zijn wij op zoek naar jou?

Wij zijn op zoek naar de Avant-garde kunstenaars, uitvinders en Interactie regisseurs van de toekomst.

Aanmelden is nog mogelijk ook na 1 mei 2019!

Online Open Dag

In mei organiseert IPD een aantal online voorlichtingsmomenten voor mensen die in september 2020 willen starten.


Feiten

• Opleiding: Bachelor of Theatre (CROHO-code 34860)
• Graad: Bachelor of Arts

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Theater

Studiekosten

Studie in Cijfers

Na je studie

Interview met Robert Groenewald - Experience Designer

Lees verder

Interview met Simon van der Linden en Niki Smit - spelontwerpers en co-founders Monobanda

Lees verder

Interview met Rosa Frabsnap - pervasive game designer

Lees verder