HKU

In de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Interactive Performance Design komen verschillende disciplines en kunstprincipes samen in een compleet nieuw vakgebied.

Wat leer je bij IPD?

Je onderzoekt en ontwikkelt de cross-over tussen games en performance. Je leert omgaan met actuele soft- en hardware en theatrale technieken. Je leert zelfstandig en in teamverband werken aan artistieke en nieuwe concepten en deze toe te passen in zowel artistieke als toegepaste contexten. In het maken, experimenteren en ontwikkelen staat de publiekservaring centraal.

Kortom: je leert creatief en innovatief omgaan met technologie en publiek.


Bij IPD draait het om:

• Creativiteit en technologie

• Theater en games
• Ontwerpen en maken

• Innovatie en ondernemen

Lees verder

Ontwerp belevenissen

Je ontwerpt belevenissen voor theater, events, musea, educatie en marketingdoeleinden. Belevenissen die ín het moment plaatsvinden, die de ‘gebruiker’ anders naar de wereld laat kijken én anders op die wereld laat reageren.

Om deze interactieve ervaringen te ontwerpen combineer je elementen uit verschillende disciplines zoals games, media, techniek, theater en performance. Je leert niet alleen de technologie, maar ook de emoties erachter. Zo word jij uiteindelijk degene die het publiek van de toekomst verleidt, verbaast, iets leert, of een geweldig moment laat beleven.

Waarom deze studie?

Je wordt expert in het ontwerpen van interactieve ervaringen waarin je het publiek onderdompelt. Gewapend met kennis van theater, interactiviteit en digitale media, creëer jij onweerstaanbare nieuwe werelden. Je opent deuren naar de publiekservaring van morgen en bent daarom zeer gewild bij de opdrachtgevers van vandaag.

Aanmelden en toelating

Bij Interactive Performance Design zijn we op zoek naar een mix van theatermakers, conceptbedenkers, verhalenvertellers, kunstenaars en mensen die affiniteit hebben met techniek.

Lees verder

Welk beroep?

Afgestudeerden kunnen op allerlei verschillende plekken werken. Als eigenzinnige maker en digitaal ontwerper die binnen het theater de toeschouwers nieuwe belevingen biedt of als kunstenaar die met interactieontwerp installaties maakt voor festivals en musea.

Lees verder

Meer informatie en contact

Meer informatie over deze studie kun je krijgen tijdens de open dag. Ook kun je contact opnemen met Danny van der Spek: danny.vanderspek@hku.nl of 030-2393300.

Feiten

• Graad: Bachelor of Arts (CROHO-code 34860)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Theater

Studiekosten

Studie in Cijfers

Na je studie

Interview met Robert Groenewald - Experience Designer

Lees verder

Interview met Simon van der Linden en Niki Smit - spelontwerpers en co-founders Monobanda

Lees verder

Interview met Rosa Frabsnap - pervasive game designer

Lees verder

Volg Thomas op Facebook!

Thomas studeert Interactive Performance Design en houdt je op de hoogte van zijn leven als student via Facebook.

Lees verder