HKU

De afstudeerrichting Image and Media Technology is een voltijds vierjarige Nederlandstalige studie.

Programma Image and Media Technology

In het eerste jaar leg je een solide basis als onderzoekend maker. Je leert over beeldprincipes, compositie, cameragebruik en verhaalstructuren. Je krijgt skillsvakken in software, hardware en analoge technieken. We trainen je om op andere manieren te leren kijken door te reflecteren op wat je ziet, voelt en hoort.

In het tweede jaar ga je aan de slag met projecten (soms samen met externe partners) en verdiep je je verder in het vakgebied en jouw rol als maker. Je krijgt les in onder meer motion graphics, 3D modelling, AR/VR, video-mapping en information design.

In het derde jaar bouw je verder aan je profiel als maker en ga je op stage of uitwisseling.

In het vierde jaar staat afstuderen centraal en laat je met jouw persoonlijk project zien wie jij bent als onderzoekende maker. In je afstudeerjaar leg je samen met klasgenoten en studiebegeleiding de brug naar jouw werkveld.

Studiekosten

Naast het collegegeld, dien je rekening te houden met uitgaven voor:

• Laptop (bij voorkeur Apple, MacBook Pro)
• Externe harddisk van 1 tb of meer
• Software zoals Adobe Creative Cloud (met korting verkrijgbaar via Surfspot)
• Readers
• Gereedschap, materiaal per project
• Museumjaarkaart

Buitenland

Tijdens je studie kun je naar het buitenland voor stage of uitwisseling. Dit gebeurt meestal in het tweede of derde jaar. De afgelopen jaren waren HKU-studenten in meer dan 50 landen over de hele wereld te vinden.

Meer informatie en contact

Je bent van harte welkom op de open dagen of neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540.