HKU

De studierichtingen binnen Muziek en Technologie richten zich op de werkvelden binnen muziek, media en technologie. Belangrijke vakgebieden zijn compositie, performance, muziekproductie en muziektechnologie.

Facebook

Over Muziek en Technologie

Binnen de school Muziek en Technologie komen drie ingrediënten steeds terug: muziek, geluid en technologie. 'Muziek' gaat over de (artistieke) betekenis van klank. 'Geluid' richt zich op het ontwerpen van die klank. Bij 'technologie' verdiep je je in de systemen die hiervoor gebruikt kunnen worden.


Als student kun jij dit gebied op allerlei manieren verkennen. De ene afstudeerrichting legt misschien wat meer nadruk op muziek, de andere op systeemontwerp. Belangrijk is dat ze elkaar overlappen, en dat jij open staat om in elk geval overal een kijkje te nemen. Je volgt in het eerste jaar dan ook allerlei vakken, waarin je de elementen ‘muziek’, ‘geluid’ en ‘technologie’ op verschillende manieren tegenkomt.


Zo kies je je eigen unieke weg door de studie. Natuurlijk is het prima als je je aanmeldt voor een bepaalde richting en daarin afstudeert. Maar halverwege switchen, of verschillende invalshoeken combineren, kan (in overleg) ook. Door het brede profiel van Muziek en Technologie, waarin je creativiteit met technisch inzicht combineert, ben je gewild op heel veel plaatsen op de arbeidsmarkt naast de muziekwereld: denk aan games, theater, reclame, film en televisie, maar ook bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs of het bedrijfsleven.