HKU

De afstudeerrichting Bachelor Creative Media and Game Technologies in Audio Design leidt je op tot een ontwerper van alle mogelijke systemen en concepten (hardware en/of software) voor geluid en muziek in live-, studio- en andere mogelijke muziektechnologische contexten.

Het ontwerpen en toepassen van systemen doe je als studio engineer, bij de ontwerpfase van een studio of een live set-up, als muzieksoftware ontwerper, als onderzoeker of bij de uitvoering van een productie.


Wat leer je?

Je leert software en hardware ontwikkelen, maken en toepassen in verschillende muzikale contexten. Dan moet je denken aan muziekproductie in studio's en op live-podia, digitale distributie van muziek en geluid, het bouwen van geluidssystemen en het werken in compositiestudio's. Je werkt tijdens je studie samen met aankomende professionals uit andere mediadisciplines.

Lees verder

Waarom deze studie?

De afstudeerrichting Audio Design geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een muziektechnoloog die in zeer verschillende contexten kan opereren zoals de muziekstudio en live audio-contexten (theater, poppodia). Maar ook in muziek-softwarebedrijven als AudioEase, ProjectSAM en Steinberg of in meer interactieve contexten zoals bijvoorbeeld interactieve installaties in musea of de openbare ruimte.

Je werkt daarbij behalve met studenten van de andere afstudeerrichtingen en schools ook samen met opdrachtgevers uit het werkveld. Hierbij moet je niet alleen denken aan componisten, choreografen, bands en ensembles maar ook aan beeldend kunstenaars en multimediale ontwerpers.

Aanmelden en toelating

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure. Deze bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

Lees verder

Welk beroep?

Je wordt opgeleid tot een ontwerper van alle mogelijke systemen (hardware en/of software) voor geluid en muziek in live-, studio- en andere mogelijke muziektechnologische contexten. Naast ontwerper voor dat soort systemen, kun je ook studiotechnoloog of muziekproductietechnoloog worden.

Lees verder