HKU

De afstudeerrichting Bachelor of Music in Composition and Music Production richt zich op compositie en muziekproductie, mogelijk in combinatie met sound design.

Wat leer je?

Je wordt muzikaal geschoold (componeren, arrangeren en instrumenteren) en je muzikale vaardigheden en kennis van muziekproductie worden vergroot. Je leert de muzikale mogelijkheden van technologische middelen optimaal te gebruiken. Je verwerft kennis en vaardigheden op het gebied van productieprocessen, onderzoek en ontwikkeling, samenwerken, rapporteren, publiceren en presenteren.

Lees verder

Waarom deze studie?

De afstudeerrichting Composition and Music Production geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een music producer die in verschillende contexten kan opereren zoals de muziekindustrie (zowel studio als live), de theaterwereld (musicals) maar ook de reclame- en game-industrie. Je werkt daarbij samen met studenten van de andere afstudeerrichtingen en schools, maar ook met opdrachtgevers uit het werkveld zoals muziekproductiebedrijven en reclamebureaus.


Tijdens de studie componeer en produceer je muziek en hecht je daarbij veel waarde aan het doel en de contexten en toepassingen van die muziek. Je hebt kennis van en ervaring met het gehele compositie- en productieproces. Door de inzet van moderne muziekproductionele middelen en methoden hoeven componeren en produceren niet meer gescheiden te worden. Hoe componeert een danceproducer? Hoe produceert een componist die serieuze hedendaagse muziek maakt?

Aanmelden en toelating

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure. Deze bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

Lees verder

Welk beroep?

In de studie werk je samen met musici, componisten en muziektechnologen binnen een variëteit aan muzikale stijlen en genres waarbij jij degene bent die richting moet geven aan een productie. Daarbij kom je ook in aanraking met aanpalende contexten als games en de reclame- en filmindustrie.

Lees verder