Regiefestival Levels - za 28 januari

Docent Theater 3

Regiefestival Levels - za 28 januari
Zaterdag 28 januari 2023
Doorlopend van 19.00-21.30 uur: Gras is Groen (installatie), Marjolein Verschuuren, Foyer boven. Reserveren niet nodig.
19.30 - 19.50 uur: Voorstelling POPPIES, Indi Hoorweg, Koepelzaal. Reserveren
20.15 - 20.35 uur: Voorstelling BEET, Caro Bisscheroux, Studio 3. Reserveren
21.00 - 21.20 uur: Voorstelling VER LANG, Danilo Nisi, Koepelzaal. Reserveren

***


In een hoge portiekflat staan alle balkonnetjes gericht naar hetzelfde aanliggende grasveld. Als een schilder voor de zoveelste keer verhuist binnen de flat, roept dat vragen op bij de medebewoners, die ondanks hun eigen problemen toch erg bezig zijn met de levens van hun flatgenoten.

We duiken in het leven van:
• Een trein-hobbyist met pleinvrees.
• Een docent die zelf nog lessen te leren heeft in de liefde.
• Een jonge drummer die alle kwaaie woorden van zijn ouders weg drumt.
• En een schilder die het juiste balkon zoekt om het perk vanaf te schilderen.

Kijkt de docent bij de drummer naar binnen, ziet ze een gelukkig gezinnetje; heeft de schilder bewondering voor de werelden die de hobbyist bouwt; en is de hobbyist jaloers omdat de jonge drummer zijn leven nog voor zich heeft... Het roept de vraag op: Hoe kan het dat het gras groener lijkt bij de buren, zelfs als zij dezelfde tuin hebben? Of bevestigt dit juist dat het een kwestie van perspectief is?

Makers
Regie & vormgeving: Marjolein Verschuuren. Tekst: Jonas van Dalen. Geluidsontwerp: Loes Bisschop. Spelers: Aurelia Wurfbain, David Groenteman, Joris Heule, Anna Kramer, Mike Schmitz.

Begeleiding
Noufri Bachdim

Met dank aan
Sparringpartner Tessa van Kooten

Op 4 februari staat deze installatie ook in Theater de Leeuw Arnhem. Meer info en reserveren: https://theaterdeleeuw.nl/product/regiefestival-zucht
Volg Marjolein op instagram.

**


Voorstelling POPPIES, Indi Hoorweg​

Wat als je tot stilstand komt? Tussen leven en dood onderzoeken vijf spelers het effect van stilstand op de maatschappij.

Vanuit een onderzoek naar eigenschappen, opgroeien en ontwikkeling is een fysieke en muzikale voorstelling ontstaan die het levensverhaal van vijf mensen toont. Ze groeien op, ontmoeten elkaar en nemen afscheid. Ze vinden zichzelf en vormen een eigen samenleving. Maar wat als iemand er voor kiest om niet meer deel te nemen aan deze samenleving. Help je diegene? Of laat je die persoon achter? De voorstelling POPPIES is een losse vertaling van eigen ervaring en verbeelding.

Makers
Concept & regie: Indi Hoorweg Spelers: Celiah R. Fernandez, Emma van Stapele, Eline Jolink, Britt van der Meer & Isa Houdé Vormgever: Ties Wouters

Begeleiding
Carmen Lamptey

Deze voorstelling speelt op 17 februari in het Rosa Spier Huis. Meer info en reserveren: https://rosaspierhuis.nl/culturele-activiteiten/hku-20-min-regie/.

**

Voorstelling BEET - Caro Bisscheroux


3 vissers, Mul Heek & Poon, wachten bij de bushalte op de vis. Op de vis van het simpele bestaan. Elke dag doen ze een nieuwe poging, maar beet hebben, hebben ze nooit. Wat is dat simpele bestaan? Waar kun je het krijgen? Waarom moet je er zo lang op wachten en moet je er eigenlijk wel op wachten? In deze voorstelling bevragen de drie broers het bestaan, vissen ze naar antwoorden en wachten ze tot ze een ons wegen.

Makers
Maak kennis met Krodi & MohR, een pasgeboren collectief, bestaande uit Laura Mohr, Dimphy Claessens & Caro Bisscheroux. 3 jonge makers/actrices die uit het vlaai vretende, heuvelachtige, bourgondische, Beppie Kraft luisterende, bierdrinkende, dialectsprekende, vasteloavend vierende zuiden komen.

Begeleiding
Yahmani Blackman

Met dank aan
Longsi Drummen, Sasha Kurensky, Daan Klijn & Eddy Vogel

***

Voorstelling VER LANG - Danilo Nisi
VER LANG is een fysieke voorstelling waarin uitputting en verlangens centraal staan.

“Voelen, verlangen, bedenken, ontdekken, bereiken, behalen, juichen, praten, verstillen, verslappen, voelen, verlangen, bedenken, ontdekken, bereiken, behalen, juichen, praten, verstillen, verslappen, neer vallen.”

VER LANG is een fysieke voorstelling waarin uitputting en verlangens centraal staan. Het publiek wordt vanaf binnenkomst meegetrokken in de laatste twintig minuten van een meerdaagse dansmarathon.

“Maar ooit is het toch gedaan? Niet zolang we doorgaan. En waarom doen we dat dan? Om de beloning. Wat is de beloning? Dat we aan het dansen zijn.”

Makers
Regie: Danilo Nisi. Regieassistent: Cyril Witte (EDU 2). Tekst: Sander Koridon (WRI 3) & Danilo Nisi. Spel: Yalou Reinderts (extern), Tos Goosen (EDU 2), Nazario Jessurun (extern), Kees Huisman (extern), Kelly Slinger (extern).

Begeleiding
Katerina Bakatsaki