Regiefestival NACHTWINKEL | dag 5

Docent Theater 4

  • 25/05
Regiefestival NACHTWINKEL | dag 5
Zaterdag 25 mei 2024
18.00 - 19.00 uur: WOLKEN - Indi Hoorweg, Grote Zaal
19.30 - 20.30 uur: De Doos - Suzan van der Poel, Kleine Zaal
21.00 - 22.00 uur: SPIEK - Caro Bisscheroux, Grote Zaal

***


WOLKEN
WOLKEN vertelt een verhaal van liefde, loyaliteit, ziekte en het rouwen om mensen en relaties die er nog zijn.


In WOLKEN word je uitgenodigd naar het Amerika van de jaren 80. Jaren van politieke turbulentie en culturele revolutie, maar ook jaren van uitersten, van een verwoestende ziekte, van angst en stigmatisering.
WOLKEN is een intieme voorstelling over de complexiteit van rouw, identiteit en het verkennen van geaardheid. Geïnspireerd op teksten van Tony Kushner’s Angels in America, volgen we vier personages die elk op hun eigen manier worstelen met verlies en zelfontdekking.
Daar waar de een zich afsluit voor de buitenwereld, gaat de ander op ontdekkingsreis naar wat deze allemaal te bieden heeft.

Zaterdag 25 mei, 18.00 - 19.00 uur, Grote Zaal Reserveren

Spelers Lotte Bauling, Laura Kroon, Dennis de Ruijter, Thijs van Beelen en Ties Wouters Tekst Tony Kushner Dramaturgie Céliah Fernandez Begeleiding Noufri Bachdim Regie Indi Hoorweg

Over Indi Hoorweg In mijn werk als docerend theatermaker staat uitwisselen centraal. Jij neemt jouw achtergrond mee en ik de mijne. Vanuit nieuwsgierigheid streef ik ernaar om verhalen te delen, om gesprekken te voeren en perspectieven te wisselen. Om op die manier tot een bredere kijk op de wereld te komen. Het liefst doe ik dit in samenwerking met andere spelers, makers, kunstenaars en mensen.


***

De Doos
Een dynamische voorstelling over een stel dat elkaar na de break-up weer ziet om afspraken te maken over hun gedeelde goed. Ze stuiten op vragen zoals: wat te doen met het koffiezetapparaat, maar ook: liefde was toch onoverwinnelijk?


In deze unieke voorstelling vertolken zes spelers het verhaal van een beladen avond waarop twee ooit verliefde mensen afspraken proberen te maken over spullen.

Ze waren zeven en een half jaar samen. Ze ontmoetten elkaar in de lente en zoenden voor het eerst in de herfst. De een schrijft korte verhalen, de ander ontwerpt bruggen. Ze begrepen misschien de ballen van de liefde, maar ze begrepen elkaar, en niets hield dat tegen. De liefde leek onoverwinnelijk.

Twee maanden na de breuk ontmoeten ze elkaar in het huis dat ze samen deelden en komen er zo achter dat hun perspectieven op de relatie nog nooit zo verschilden.

Zaterdag 25 mei, 19.30 - 20.30 uur, Kleine Zaal Reserveren

Concept en regie Suzan van der Poel Tekst Zoë Lambrechtsen Regieassistentie Mikkie Tollenaar Spel Teun Adriani, Max Bakker, Larissa Bianchi, Iris Keuven, Loek van Oorschot, Marissa van de Weetering Begeleiding Peter Kolpa Beeld Mikkie Tollenaar

***


SPIEK
Waar ligt de grens? De grens van wanneer het kijken naar een ander onacceptabel wordt?


SPIEK, een filmische voorstelling over spieken door Collectief Krodi&MohR.
Een voorstelling over het abstraheren van ‘’normaal’’ gedrag en de sociale codes die wij als Nederlanders in de openbare ruimte hanteren. Waar ligt de grens? De grens van wanneer het kijken naar een ander onacceptabel wordt?
In deze voorstelling gaan vier mensen zich tot elkaar en de ruimte om zich heen verhouden. Vier mensen op straat. Vier mensen in een metro coupé. Vier mensen in elkaars hoofd. In de nabijheid van andere mensen botst de drang om gezien te worden met de confrontatie die dat met zich meebrengt.
Kom jij ook even spieken?

Zaterdag 25 mei, 21.00 - 22.00 uur, Grote Zaal Reserveren

Spel, sounddesign & regie Hidde Oppers, Dimphy Claessens, Lucas Vonk, Caro Bisscheroux Lichtontwerp Bernd Kievits, Begeleiding Mark Bergwerff Kostuum Laura Mohr Posterontwerp Athiná Marietje Gralike


Over Caro Bisscheroux Als Docerend theatermaker vind ik het belangrijk om in contact te staan met de ander. Wie staat er echt voor me en waar ligt diens kracht? Ik werk het liefst interdisciplinair, een vorm waarin iedereen in diens discipline kan uitbloeien. Deze kwaliteit zet ik in binnen mijn collectief, Collectief Krodi&MohR. Een collectief dat een fluïde vorm aanneemt, die zich per project versterkt in de nodige disciplines.
Afgelopen jaar heb ik me als maker verdiept in Filmisch Theater, een stijl die zonder contact tussen de theatrale middelen niet kan staan. Net als ik, zonder de andere middelen kom ik niet tot mijn recht. In mijn ogen maak je niet alleen, dat doe je samen.