Theaterfestival de Pauze | dag 2

Docent Theater 2

  • 29/05
Theaterfestival de Pauze | dag 2
Woensdag 29 mei
19.40 - 19.50 uur: Jorik - Yara Smit
20.20 - 20.30 uur: Uliksi - Yaël Delaet

**

Jorik
Jorik, een eenzame tekenaar, begint aan een dag zoals alle dagen.. totdat iemand voor de deur zijn leven omgooit. Een gretige journalist staat klaar om hem voor het eerst in te lichten over de terugkeer van iemand uit zijn verleden, iemand waarvan hij dacht dat hij die nooit meer onder ogen zou hoeven komen..


Theatermaker Yara Smit werkt vanuit een eerder geschreven monoloog over een origineel personage: Een tekenaar genaamd Jorik, die in het verleden een klus heeft aangenomen waarin hij iemands gedachten moest illustreren voor hem. Jaren later blijkt die opdrachtgever een moord te hebben gepleegd, waar hij Joriks tekeningen heeft laten slingeren.. In het heden staat er een journalist voor Joriks deur, en belt de politie hem. De monoloog eindigde bij de initiële verwarring van Jorik na dit allemaal te horen, en nu is het afgerond te zien in de zaal.

Regie, tekst, concept & vormgeving Yara Smit Spel Yaël Delaet & Noortje Habers Dramaturgie Yara Smit, Wilfred Hermkens Met dank aan Wilfred Hermkens (begeleiding), Rene Orbons, Peter Duel

Woensdag 29 mei, 19.40 - 19.50 uur, Kleine Zaal Reserveren

***


Uliksi
Een kort film over macht, vertrouwen, en het bovennatuurlijke. Gebaseerd op het boek 'The lamb will slaughter the lion'.


Welkom in Freedom. Een eens verlaten dorp in de bossen wordt nu bewoond door een groep krakers. Dit zelfgebouwde, zelfvoorzienend dorp is thuis voor een hechte gemeenschap. En… voor Uliksi. Een schim, een geest, een duivel. Ligt aan wie je het vraagt. Een beest dat roofdieren in prooi veranderd. De machtigen in machtelozen. De bewoners zagen dit lange tijd als iets goeds, sommigen aanbeden Uliksi als een god. Maar dan vallen er opeens wel heel veel doden... De bewoners raken verdeeld; is Uliksi goed of kwaad? Moeten we van hem af, of moeten we hem laten heersen?

Deze korte film is gebaseerd op het boek “The lamb will slaughter the lion” van de Amerikaanse schrijver Margaret Killjoy. Met een sterke basis in volsverhalen en mythes stelt dit boek vragen over macht en
onmacht, idealen en status.

Maker Yaël Delaet Spelers Yara Smit & Noortje Harbers

Woensdag 29 mei, 20.20 - 20.30 uur, Kleine Zaal Reserveren