Regiefestival NACHTWINKEL | dag 4

Docent Theater 4

  • 24/05
Regiefestival NACHTWINKEL | dag 4
Vrijdag 24 mei 2024
17.00 - 19.00 uur: Theater In Het Speciaal Onderwijs: Een Expert Meeting - Koen van der Heijden, Kleine Zaal en lokalen
20.00 - 21.30 uur: Relaties Zijn Ingewikkeld: de musical - Nick de Vries, Grote Zaal

**

Theater in Het Speciaal Onderwijs: een expert meeting
Een programma over theaterles geven in het speciaal onderwijs. Met workshops, experts uit het werkveld & verschillende methodes.


Hoe geef je les in het speciaal onderwijs. In deze expert meeting gaan we in op verschillende methodes. Tijdens workshops krijg je tools aangereikt om zelf aan de slag te gaan en in interviews hoor je hoe experts dat aanpakken. Wees welkom voor een eerste kennismaking met het speciaal onderwijs maar ook voor een verdieping in hoe theaterles te geven aan deze doelgroep. Tijdens dit programma richten we ons vooral op cluster 3 van het speciaal onderwijs.

Vrijdag 24 mei, 17.00 - 19.00 uur, Kleine Zaal en lokalen Reserveren

Na afloop vindt er een nagesprek plaats.


Maker Koen van der Heijden Experts Emése van der Steen, Leonne de Jong & Carme Koetschruiter Regieassistentie Tess Kruier Vormgeving en techniek Ruben de Rooij Productie Hanna Reijgwart
Spelers Otto van Velzen & Annelien Scheepstra

***


Relaties Zijn Ingewikkeld: de musical
Een musical die duikt in de verhalen van vijf jonge mensen. Maar wat nou als je je eigen verhaal helemaal nog niet weet?


Relaties zijn ingewikkeld… Hoe moet je jezelf verhouden in relatie tot anderen? Hoe fucking ingewikkeld is dat trouwens als je nog niet eens precies weet wie je zelf bent?!
Door middel van pijnlijke gesprekken, muzikale uitbarstingen en korte momenten van reflectie wordt je meegenomen in de verhalen van vijf jonge mensen. Verhalen vol liefde, twijfel, spijt… vol fouten. De Bibliothecaresse zweeft tussen deze verhalen in, toekijkend van een afstand, wanhopig op zoek naar haar eigen verhaal. Maar wie is die Bibliothecaresse nou eigenlijk?

Vrijdag 24 mei, 20.00 - 21.30 uur, Grote Zaal Reserveren

Regie, vormgeving, liedteksten Nick de Vries Compositie Henjo Plate Spel Annelieke van Lieshout, Chiara Fleischmann, Daan Hartog, Iris Nijholt, Jonathan Veenhuijsen & Marloes Oosterwege Met dank aan Marijke Castelijns (begeleiding), Jurriaan de Vries & Eddy Vogel (bouwondersteuning) Beeld Nick de Vries