Händel-opera studenten klassieke muziek GEANNULEERD

Studenten Klassieke Muziek

  • 11/04
Händel-opera studenten klassieke muziek GEANNULEERD
Dit concert is geannuleerd.

Tientallen studenten zijn vanaf begin maart bezig met een grootse operaproductie rondom het werk van Georg Friedrich Händel. 23 zangers en 16 instrumentalisten brengen in een 'pastiche opera' van een uur een selectie van aria's, ensembles en instrumentale stukken ten gehore uit de mooiste opera's van de beroemde barokcomponist.


De uitvoering is op 11 april in de Fentener van Vlissingenzaal in het Conservatorium.
 

Opera in tijden van corona

Het is voor het eerst sinds studiejaar 2018-2019 dat HKU Utrechts Conservatorium een productie op deze schaal presenteert. De voorbereidingen van de opera vinden plaats binnen de beperkingen van de coronamaatregelen. Dat vereist een flinke dosis flexibiliteit en creativiteit. Repetities, groepslessen en doorlopen zijn in aangepaste vorm; vaak op afstand en soms digitaal.
 

Samenwerking studenten en professionals

De opera komt tot stand in nauwe samenwerking met grote namen uit het werkveld. De regie is in handen van Lisenka Heijboer Castañón, de dirigent is Boudewijn Jansen. Beiden zijn ook werkzaam voor De Nationale Opera. Zij begeleiden twee studenten die als assistent betrokken zijn bij de productie; Mirthe de Jong, student Musician 3.0, en Alejandro Puerta Cantalapiedra, student directie aan Codarts Rotterdam.
 

HKU-productie

Naast studenten van HKU Utrechts Conservatorium zijn ook andere schools betrokken bij de productie. Studenten van HKU Muziek & Technologie verzorgen de live audiomontage en kostuums zijn afkomstig uit het kostuumatelier van HKU Theater.

CREDITS

  • Uitvoering: studenten uit alle leerjaren van de opleiding Klassieke Muziek; 23 zangers en 16 instrumentalisten
  • Gastdocenten: Lisenka Heijboer Castañón (regie) en Boudewijn Jansen (dirigent)
  • Assistenten: Mirthe de Jonge (regie), student Musician 3.0 UC en Alejandro Puerta Cantalapiedra (dirigent), student Codarts Rotterdam
  • Coaches: Alessandro Pianu (klavecimbel), Jan-Paul Grijpink (piano) en Jeroen Sarphati (piano)
  • Zangdocenten HKU Utrechts Conservatorium: Karin van der Poel, Dobrinka Yankova en Selma Harkink