HKU

De afstudeerrichting Bachelor Creative Media and Game Technologies in Sound Design leidt jonge professionals op die conceptueel, compositorisch en productioneel sterk zijn op het gebied van sound design in alle facetten.

Wat leer je?

Je wordt muzikaal geschoold, krijgt muziekproductionele vakken en vakken op het gebied van klank en geluid zoals klanksynthese. Ook bekwaam je je op het gebied van productieprocessen, onderzoek en ontwikkeling, samenwerken, rapporteren, publiceren en presenteren. Je werkt tijdens je studie samen met aankomende professionals uit andere mediadisciplines.

Lees verder

Waarom deze studie?

De afstudeerrichting Sound Design geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een sound designer die in zeer verschillende contexten kan opereren: games, film, reclame maar ook klankinstallaties, industrieel geluidsontwerp (o.a. voor auto’s), theater en andere live audio-contexten. Je werkt daarbij samen met studenten van de andere afstudeerrichtingen en schools, maar ook met opdrachtgevers uit het werkveld zoals regisseurs en theatermakers.

Aanmelden en toelating

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure. Deze bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

Lees verder

Welk beroep?

Na je afstuderen kun je werkzaam zijn op het gebied van sound design (inclusief klankontwerp) voor speelfilm, tv, animatie, documentaire, reclame, internet, games, interactieve installaties en cd-producties. Ook het ontwerp van een geluidsplan en het sound design van concerten en theaterproducties behoort tot de mogelijkheden.

Lees verder