HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Voor wie?

  • Je hebt de drang tot componeren.
  • Je moet het boeiend vinden snel muziek terug te brengen tot een aantal beginselen en onderdelen om daar vervolgens weer een eigen stuk mee te componeren (analyse en synthese).
  • Je kunt goed samenwerken met anderen uit de verschillende mediadisciplines.
  • Je hebt interesse voor de verschillende media en hun contexten en wilt graag invloed hebben op het geheel van de muziekkant van de mediaproductie.
  • Je bent flexibel en communicatief sterk.
  • Je hebt uitgesproken ideeën over het belang van muziek voor mediaproducties en wilt die in praktijk brengen.
  • Je vindt het al ‘klaarliggen’ van de structuur en vorm een compositorische uitdaging, geen beperking.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken.Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Toelatingsprocedure

Na je aanmelding via Studielink ontvang je informatie over de toelatingsprocedure en word je door ons ingedeeld op een toelatingsdag. Deze datum is bindend.

De toelatingsprocedure bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

De online voorbereiding bestaat uit een aantal thuisopdrachten. Houd er rekening mee dat je voor het maken van de toelatingsopdrachten gemiddeld zo’n drie weken de tijd nodig zult hebben. Wanneer je je hebt aangemeld voor meer dan één opleiding binnen Muziek en Technologie dan gelden de opdrachten voor alle opleidingen in kwestie – je hoeft ze dus maar één keer te maken en te uploaden.

Als je je opdrachten op tijd hebt ingeleverd, word je uitgenodigd voor de eerste toelatingsdag. Op deze dag maak je een toets. De toets duurt ongeveer 45 minuten en test je kennis van algemene muziekleer, je vaardigheid in solfège (intervallen, drieklanken, inclusief omkeringen, ritmisch dictee en melodisch dictee) en je kennis van muziektechnologie, geluidsleer en rekenvaardigheid. Neem je koptelefoon mee!

Per e-mail krijg je te horen of je door mag naar de tweede toelatingsdag. Dit is afhankelijk van de uitslag van de toets en de beoordeling van het materiaal dat je online hebt ingeleverd.

Op de eventuele tweede toelatingsdag heb je een gesprek met de toelatingscommissie naar aanleiding van jouw toelatingsmateriaal, maar het zal ook gaan over jouw kijk op de studie en het werkveld. Het gaat om een open gesprek waarin we hopen dat je als kandidaat zo goed mogelijk tot je recht zult komen. Per e-mail krijg je te horen of je bent toegelaten. Over het algemeen duurt het drie weken voordat de uitslag bekend is.

Aanmelden vanuit het buitenland

Voor kandidaten die woonachtig zijn in het buitenland is er de mogelijkheid om op de tweede toelatingsdag het gesprek via Skype te doen. Dit dien je bij je aanmelding via Studielink aan te geven.

Waar is de toelating?

Deze opleiding wordt gegeven aan HKU Muziek en Technologie. Als je wordt aangenomen, ga je studeren aan de IBB-laan in Utrecht. Hier vindt ook de toelating plaats.

Bekijk HKU Muziek en Technologie

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe mee aan de toelatingsprocedure

3. Schrijf je in via Studielink