HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Daarnaast lever je een cd of dvd in met drie voorbeelden van eigen werk. Dat kunnen zijn: eigen composities voor verschillende doeleinden en/of eigen producties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan schoolmusicals, filmpjes, hoorspel, et cetera.


Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je tevens over voldoende artistieke aanleg beschikken.Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Voor wie?

• Je hebt de drang tot componeren.
• Je moet het boeiend vinden snel muziek terug te brengen tot een aantal beginselen en onderdelen om daar vervolgens weer een eigen stuk mee te componeren (analyse en synthese).
• Je kunt goed samenwerken met anderen uit de verschillende mediadisciplines.
• Je hebt interesse voor de verschillende media en hun contexten en wilt graag invloed hebben op het geheel van de muziekkant van de mediaproductie.
• Je bent flexibel en communicatief sterk.
• Je hebt uitgesproken ideeën over het belang van muziek voor mediaproducties en wilt die in praktijk brengen.
• Je vindt het al ‘klaarliggen’ van de structuur en vorm een compositorische uitdaging, geen beperking.

Toelatingsdag

Naar aanleiding van je aanmelding word je door ons ingedeeld voor een toelatingsdag. Deze datum is bindend.

Binnen 10 werkdagen ontvang je van de HKU Servicebalie Studentzaken een e-mail met de toelatingsopdracht en datum van de toelatingsdag.

Houd er rekening mee dat je voor het maken van de toelatingsopdracht gemiddeld zo’n 3 weken de tijd nodig zal hebben.

Toelatingsdata

Meer informatie volgt.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Hoe werkt het?

Het toelatingsexamen bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

Na je inschrijving via Studielink ontvang je thuisopdrachten, de inloggegevens om deze te kunnen uploaden en de data voor de twee verschillende toelatingsdagen.

Op de eerste toelatingsdag wordt er een toets afgenomen. Deze toets (neem hiervoor je koptelefoon mee) duurt ongeveer 45 minuten en test je kennis van algemene muziekleer, je vaardigheid in solfège (intervallen, drieklanken, inclusief omkeringen, ritmisch dictee en melodisch dictee) en je kennis van muziektechnologie, geluidsleer en rekenvaardigheid.


Na deze toets kun je naar huis. Later krijg je via mail te horen of je door mag naar de tweede toelatingsdag. Dit is afhankelijk van de uitslag van de toets en de beoordeling van het materiaal dat je online hebt ingeleverd.

Op de eventuele tweede toelatingsdag heb je een gesprek met de toelatingscommissie naar aanleiding van jouw toelatingsmateriaal, maar het zal ook gaan over je kijk op de studie en het werkveld. Het gaat om een open gesprek waarin we hopen dat je als kandidaat zo goed mogelijk tot je recht zult komen.


NB wanneer je je hebt aangemeld voor meer dan één opleiding binnen Muziek & Technologie dan gelden de online met ons gedeelde thuisopdrachten voor alle opleidingen in kwestie - je hoeft deze dus maar één keer te maken.


Aanmelden vanuit het buitenland

Voor kandidaten die woonachtig zijn in het buitenland is er de mogelijkheid om toelating via Skype te doen.Dit dien je tijdens je aanmelding via Studielink aan te geven. Je krijgt dan per e-mail instructies over het verloop van de toelatingsprocedure.

Uitslag

In de uitnodiging voor de toelatingsdag staat vermeld wanneer je te horen krijgt of je bent toegelaten of afgewezen. Over het algemeen duurt het vier weken voor de uitslag bekend is. Je ontvangt deze per e-mail met een korte toelichting.

Waar is de toelating?

Bachelor of Music in Composition for the Media wordt gegeven aan HKU Muziek en Technologie. Als je wordt aangenomen, ga je studeren aan de IBB-laan in Utrecht.

Bekijk HKU Muziek en Technologie

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink