HKU

Bij de afstudeerrichting Bachelor of Music in Composition for the Media richt je je op het componeren van muziek voor de media-industrie en de podiumkunsten.

Muziek speelt zowel in de oude als de nieuwe media een grote rol: speelfilm, televisie, theater, dans, reclame, animatie, documentaire, radio, internet, games. Bij het componeren maak je gebruik van moderne muziekproductionele middelen.

Wat leer je?

Je leert componeren, arrangeren en instrumenteren en hoe je de muzikale mogelijkheden van technologische middelen kunt gebruiken. Daarbij vergroot je je muzikale vaardigheden en kennis van klank. Je verwerft kennis en vaardigheden op het gebied van productieprocessen, onderzoek en ontwikkeling, samenwerken, rapporteren, publiceren en presenteren. Je leert binnen gestelde tijd en budget composities van hoge kwaliteit te leveren.

Lees verder

Waarom deze studie?

De afstudeerrichting Composition for the Media geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een componist die werkzaam is binnen alle mogelijke media-contexten. Hierbij moet je denken aan film, tv, reclame, animatie, documentaire, games maar ook aan installaties, musicals, theater- en dansvoorstellingen.

Je werkt daarbij samen met studenten van de andere afstudeerrichtingen en schools, maar ook met opdrachtgevers zoals regisseurs, animatoren en film producenten.

Aanmelden en toelating

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure. Daarnaast lever je drie voorbeelden van eigen werk in.

Lees verder

Welk beroep?

De afstudeerrichting Composition for the Media geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een componist die in zeer verschillende contexten kan opereren: games, film, reclame, tv, documentaire, animatie maar ook interactieve installaties, community art, dans en theater.

Feiten

• Graad: Bachelor of Music, CROHO-code 34739

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Muziek en Technologie

Studiekosten

• Mogelijke vervolgstudie: Master of Music

Studie in Cijfers

Interview Marijn

'Geluid is heel vluchtig, op het moment dat het stopt is het er niet meer. Dus op het moment dat het er is ... you got to make it count.'

Lees verder