HKU

De afstudeerrichting Bachelor of Music in Composition Electronic Music richt zich op compositie van elektronische muziek in combinatie met klankontwerp, muziekproductie of muzieksysteemontwerp.

Je werkt met nieuwe concepten voor muziek en met nieuwe compositorische werkwijzen die door het gebruik van technologie mogelijk worden. Dit doe je in concerten, live-performances en -registraties, al dan niet in samenwerking met choreografen, theatermakers, filmmakers, beeldend kunstenaars of anderen.

Wat leer je?

Je leert componeren en daarmee de muzikale mogelijkheden van technologische middelen te gebruiken. Deze pas je toe in concerten, live performances, installaties en registraties, al dan niet in samenwerking met choreografen, theatermakers, filmmakers, beeldend kunstenaars of anderen. Je verwerft kennis en vaardigheden op het gebied van productieprocessen, onderzoek en ontwikkeling, samenwerken, rapporteren, publiceren en presenteren.

Lees verder

Waarom deze studie?

De afstudeerrichting Composition Electronic Music geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een componist die in verschillende contexten kan opereren zoals de dance-industrie maar ook in de podiumkunsten met – bijvoorbeeld – experimentele elektronische muziek al dan niet gecombineerd met allerlei controllers. Je werkt daarbij samen met studenten van de andere afstudeerrichtingen en schools, maar ook met een variëteit aan disciplines zoals choreografen, uitvoerende musici en stage designers.

Aanmelding en toelating

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure. Deze bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

Lees verder

Welk beroep

De afstudeerrichting Composition Electronic Music geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een componist die zich gespecialiseerd heeft in elektronische en elektro-akoestische muziek in de meest uiteenlopende varianten (van een underground subgenre in de dance tot meerkanaals elektronische muziek voor het concertpodium).

Lees verder

Feiten

• Graad: Bachelor of Music, CROHO-code 34739

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Muziek en Technologie

Studiekosten

• Mogelijke vervolgstudie: Master of Music

Studie in Cijfers