HKU

SoapShopSessie # 5 “Blender to the Rescue! 3D prints are Go!”

Datum: 15-2-2019
Plaats: HKU-locatie IBB, lokaal 0.07
Tijd: 09.30 - 13.00 uurAltijd al eens iets willen 3D-printen maar leek het je te moeilijk, te omslachtig of wist je niet waar te beginnen? Tijdens SoapShopSessie #5 leer je in een halve dag de wondere wereld van 3D-printen en de bijbehorende relevante software kennen. Je vertrekt -als alles meezit en je goed hebt opgelet- met je eigen geprinte model.

Tijdens deze sessie leer je het open source 3D-pakket Blender kennen als onmisbaar Zwitsers zakmes voor het in drie dimensies printen van je ontwerp. Een 3D-model wordt tenslotte niet zomaar automagisch een fysiek object uit de 3D-printer. Hier komt eerst nog enige voorbereiding bij kijken, zoals bijvoorbeeld omzetten naar een .STL of het waterdicht maken van een model.

Zegt dit je nog niks? Geen paniek, want HKU-werkplaatsmedewerker in de MakerSpace Maarten Kip geeft deze vijfde SoapShopSessie en leidt je door de stappen heen. Er is plaats voor maximaal twaalf personen, dus reageer op tijd!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar than.vannispen@hku.nl. Voor deze workshop heb je een laptop nodig met Blender versie 2.79 (https://www.blender.org) geïnstalleerd, een muis met scrollwieltje en een SD-kaartlezer.

Over de SoapShopSessies

Het Expertisecentrum Creatieve Technologie van HKU organiseert maandelijks een zogeheten SoapShopSessie rond een bepaald thema dat raakt aan technologie en kunsten. Het is deels een podium (soapbox) en deels een workshop, vandaar SoapShop. Deelnemers zijn medewerkers van het centrum, andere HKU-medewerkers, gemotiveerde studenten en eventueel externen.

Aanmelden

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Than van Nispen: than.vannispen@hku.nl.