HKU

Podcast 'BIRD' - Blokje om met Bel


Annabel Hinam:

'Mijn ‘corona-tijd’ bestond uit veel wandelen en proberen te verdwalen en meer om me heen kijken en toen kwam ik erachter dat ik helemaal niet zoveel wist van de plek en omgeving van waar ik nou eigenlijk woon. Ik dook geschiedenisboeken in om uit te zoeken wat hier vroeger was en zocht dingen op over de vogels en bedacht dat bepaalde teksten misschien mooi waren bij bepaalde plekken waar ik/jij langs loopt. Het resultaat is een podcast aan wirwar van gedichten, geschiedenis, lievelingsboeken, eigen teksten, inspiratiebronnen…

Het idee is dat je een wandeling maakt en dan tegelijkertijd deze podcast aanzet. Je kan het ook luisteren zonder de wandeling te maken natuurlijk, dan maak je meer een soort wandeling door mijn brein denk ik en misschien zie je in je eigen verbeelding wat ik beschrijf… Of misschien ook niet.

De wandeling is in Amsterdam maar je kan ook een andere wandeling maken in Utrecht en dan de podcast aanzetten, het is dan fysiek niet dezelfde wandeling natuurlijk maar misschien kom je met verbeelding een heel eind ;).

Als je de link op je computer opent kan je de uitleg erbij op Soundcloud lezen maar op de telefoon niet. Daarom onderaan deze mail de uitleg voor de podcast.

Ik weet dat jullie overspoeld zijn met podcasts in deze periode maar ik hoop dat jullie het leuk vinden om te luisteren.'

Ga hier naar de podcast.