HKU

Concert in Muziekhuis

Datum: 8-5-2019
Plaats: Muziekhuis, Loevenhoutsedijk 301, 3552 XE Utrecht
Tijd: 20:00 uurOp 9 mei brengen studenten Muziek en Technologie hun zelfgeschreven compositiestukken ten gehore in het Muziekhuis.

Vierdejaarsstudent Harold Groenenboom speelt een deel van zijn afstudeerwerk: een audiovisuele live performance van zijn album Communication. Dit album beschrijft verschillende stadia van interactie. Verbintenis, chaos, aantrekkingskracht en leegte. Stadia die ons universeel verbinden. Dit experimentele elektronische werk zit op de rand van clubmuziek en klassiek, en in deze eerste live performance zal Harold het verhaal vertolken met interactieve visuals en live spel. Dans, luister en laat je verrassen bij deze live ervaring.


Een andere eindexamenkandidaat die zijn eindwerk voor het eerst aan publiek toont is Joris van Suijdam, hij maakte een experimentele film waarin beeld gebruikt wordt als muzikaal middel. Laat je meeslepen in een verwarrende droom die de link tussen beeld en geluid in een nieuw daglicht zet


Daarnaast schreven tweedejaars studenten samen met Master student Guillem Gongora meerdere composities voor de fluit, die uitgevoerd worden door fluitiste Anne La Berge. De composities van Guillem Gongora, Tim Verberne en Marijn Cinjee met live elektronica, de stukken van Matthijs Blomjous, Nika Nuijten en Jurrian Marx zijn akoestisch.

waneer: 9 mei om 20:00
waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301
entree: gratis

Harold Groenenboom (linksboven) en Joris van Suijdam (linksonder)