Envision Mixed Reality - voorstudie Enter New Babylon

Interactive Performance Design 2

  • 31/03
Envision Mixed Reality - voorstudie Enter New Babylon


In opdracht van Stichting Constant werken diverse studenten en alumni van TVG, IPD en de Master Scenografie aan een VR ervaring in een fysieke theatrale installatie als onderdeel van het project Enter new Babylon. Dit project maakt deel uit van de Constant 101 activiteiten waarvan in juni 2021 de interactieve VR installatie te ervaren zal zijn op het Over het IJ festival. Meer informatie over dit project volgt binnenkort. De 2e jaars IPD hebben als onderdeel van hun Envision Mixed Reality blok een voorstudie verricht geïnspireerd op dit project. Zij hebben een performatieve ervaring gecreëerd in een zogenaamde theatrale mixed reality omgeving die fysieke en virtuele ruimtes, objecten en mensen combineert en particpanten onderdompelt in hun eigen visie op een nieuwe utopische samenleving.

De installatie zal op 31 maart worden gepresenteerd aan een intern publiek en wordt in juni gepresenteerd op het Over het IJ Festival.


Makers
Ontwerp – interactieregie, studenten IPD2: Thomas Coehoorn, Lieve van Engelenburg, Robin Gommans, Hannelore Havelaar, Finn Hoogendoorn, Roos Jepma, Simon Michels, Vos van der Noordt

Begeleiding
Marloeke van der Vlugt en Joris Weijdom

Met dank aan
Kim van der Horst Stichting Constant