HKU

De afstudeerrichting Bachelor of Music in Music Design for Games and Interaction leidt je op tot componist/sound designer voor adaptieve systemen zoals computergames, museale installaties en theater- en dansvoorstellingen.

Je richt je op het ontwerpen van muziek en/of geluid voor deze systemen, waarbij je ook in staat bent om deze systemen aan te passen en verder te ontwikkelen vanuit een muzikaal perspectief.

Wat leer je?

Je leert hoe je muziek componeert of hoe je een totaal geluidsconcept ontwerpt voor bijvoorbeeld een computergame of een interactieve installatie. Je leert conceptueel, compositorisch en systematisch te denken en hoe je daarbij adaptieve systemen op het gebied van muziek en geluid kunt toepassen. Je verwerft kennis en vaardigheden op het gebied van productieprocessen, onderzoek en ontwikkeling, samenwerken, rapporteren, publiceren en presenteren.

Lees verder

Waarom deze studie?

De afstudeerrichting Music Design for Games and Interaction geeft je de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een componist/sound designer/systeemontwerper die werkzaam is binnen contexten en voor toepassingen waar interactiviteit en adaptiviteit een rol spelen. Hierbij moet je denken aan games, installaties, theater- en dansvoorstellingen maar ook aan adaptieve systemen ten behoeve van speciale doelgroepen zoals blinden en slechtzienden. Je werkt daarbij samen met studenten van de andere afstudeerrichtingen en schools, maar ook met opdrachtgevers zoals programmeurs, interaction designers en game designers.

Aanmelden en toelating

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure. Deze bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

Lees verder

Welk beroep?

Je gaat aan de slag als componist/sound designer/systeemontwerper bij bijvoorbeeld game design-bedrijven, theater- en dansproducties, onderzoeksinstituten, musea en muziekproductiebedrijven.

Lees verder