HKU

Op deze pagina's vind je interviews met docenten en afgestudeerden van de Master of Education of Arts (Master Kunsteducatie) aan HKU.

10 jaar Master Kunsteducatie

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de gezamenlijke masteropleidingen is dit boekje ontwikkeld. Wat betekent tien jaar masteronderwijs in het kunst- educatieve landschap?

Lees verder

Marjan Vermeulen

'Een nieuwe manier van informatie overbrengen'

Oók als je niet werkzaam bent in het onderwijs heeft de Master of Education in Arts je veel te bieden. Grafisch ontwerper Marjan Vermeulen neemt ons mee op haar ontdekkingsreis. 'De master heeft mij vanaf de eerste dag veel energie gegeven. En ook uitdaging. Ze halen je uit je bubbel.'Lees verder

Martijn Hermsen

'Met nieuwe technologieën het onderwijs vernieuwen.'


Alumnus Martijn Hermsen heeft door het vak interdisciplinaire maakprocessen  de meerwaarde van interdisciplinair samenwerking ontdekt. 'Je ziet nieuwe inzichten en perspectieven ontstaan en op den duur worden de grenzen van rollen steeds vager; je bent niet meer enkel docent, ondernemer of kunstenaar, je wordt ze allemaal.'


Lees verder

Olmo Garcia Koel

'Ik wil dat studenten goed leren kijken, zodat ze écht iets gaan zien.'


Hoe tover je een verplicht museumbezoek om tot een inspirerende ervaring? Dat vragen steeds meer musea zich af nu groepen mbo-studenten langskomen zonder begeleidende docent. Olmo Garcia Koel ontwikkelde dé oplossing.


Lees verder

Manuela Jalimsing

'Ik word constant uitgedaagd te innoveren'

De 47-jarige Manuela Jalimsing vond het tijd om zich verder te ontwikkelen. De docent Beeldende Kunst koos voor de Master Education of Arts aan de HKU. ‘Ik word constant gevoed met kennis en uitgedaagd te innoveren.’


Lees verder

Kim Spook

'Maak leerlingen weer baas over hun eigen musical!'

Met haar musical game wil muziekdocent Kim Spook de leerlingen de regie weer geven. 'Te vaak bepalen volwassenen wat er in de klas gebeurt. Kinderen moeten veel meer ruimte krijgen.'


Lees verder

Evert Hoogendoorn

Het onderwijs kan de leergierigheid van leerlingen en studenten beter prikkelen door principes uit de gamewereld te gebruiken.


Dat kan zowel in een online als in een offline leeromgeving. Programmaleider Evert Hoogendoorn, gamedesigner bij het Amsterdamse bedrijf IJsfontein én docent aan HKU, licht het ontwikkelprogramma toe.

Lees verder

Annemarie Geerling

'Disciplines met elkaar laten samenwerken en elkaar inspireren'
Annemarie Geerling, masterstudent van 2013 – 2015, ontwierp een tool om kunststudenten van verschillende disciplines met elkaar te laten samenwerken en elkaar te laten inspireren: Plaii. Zij ontving hiervoor een scriptieprijs. Inmiddels wordt Plaii door verschillende scholen en organisaties ingezet..

Lees verder

Eva den Heijer

'Ik koos deze master vanwege het projectonderwijs'
Beeldend kunstenaar Eva den Heijer heeft de Master Kunsteducatie afgerond en is tevens werkzaam als docent in het hbo.

Lees verder

Robert Stieltjes

‘Studenten moeten rommelen, klooien en experimenteren’‘Ik kan niet meer zonder’ grinnikt Robert Stieltjes. ‘Sinds ik in 2015 mijn master diploma heb gehaald krijg ik mijn hoofd niet meer stil’.

Lees verder

Guus Koemans

'Dompel je onder. Experimenteer en draag naar harte lust bij'


Guus Koemans is bedrijfskundige en adviseur voor zelfstandig ondernemers in de creatieve sector. Sinds 2010 is Guus docent Cultureel Ondernemerschap voor de Master Kunsteducatie.

lees verder

Anne Boer

'Door leerlingen mee te nemen in een spel als werkvorm merk ik grotere betrokkenheid en motivatie'


Anne Boer heeft de Master Kunsteducatie afgerond en is werkzaam als muziekdocent op twee bassisscholen. Daarnaast schrijft zij mee aan een muziekmethode waarin ook aan rekenvaardigheid wordt gewerkt.

Lees verder