HKU

Meld je eerst aan via Studielink. Je wordt dan uitgenodigd voor de toelating. De toelating tot de Master Crossover Creativity omvat vijf opdrachten.

Instroomeisen

Je kan toelating doen als je beschikt over ontwerpende, creërende, technische of economische kennis en vaardigheden op bachelor niveau. De instroomeisen richten zich op de kwaliteit van je studieplan, portfolio, cv en het toelatingsgesprek. Daarnaast moet je een relevante hbo- of wo-bacheloropleiding succesvol hebben afgerond.

Hoe werkt de toelating?

  1. Upload de opdrachten voor de deadline. Op basis van de ingeleverde opdrachten wordt een selectie gemaakt van kandidaten die wij uitnodigen voor een gesprek.
  2. De gesprekken zullen ongeveer 30 minuten duren en vinden plaats op de HKU-locatie Nieuwekade in Utrecht.
  3. De uitslag wordt binnen 10 werkdagen per mail bekend gemaakt.

Voltijd of deeltijd?

De Master Crossover Creativity wordt zowel als 1-jarig voltijd als 2-jarig deeltijd programma aangeboden. Geef in je motivatie aan voor welke variant je kiest!

Toelatingsdata

Er zijn verschillende toelatingsdata in de periode januari t/m juli. Afhankelijk van wanneer je je aanmeldt, word je ingedeeld op de eerstvolgende toelatingsdag. De datum ontvang je na aanmelding samen met de deadline van aanleveren van je cv en motivatie.

Toelatingsopdrachten

De toelatingsopdrachten zijn bedoeld om een zo goed mogelijk beeld te geven van jezelf, je fascinaties en je talenten. Het programma is gebaseerd op het idee dat je leert vanuit je eigen interesse en kwaliteiten. Dit betekent dat je bij de toelating al met een idee, vraag of voorstel binnenkomt.

De toelatingsopdracht bestaat uit 5 verschillende opdrachten. Na je aanmelding in Studielink ontvang je de volledige opdracht beschrijving en instructie hoe je deze kan uploaden:

Opdracht 1 - Eerste versie studieplan

Opdracht 2 - Pitch/filmpje


Opdracht 3 - Curriculum vitae


Opdracht 4 - Portfolio met relevant werk


Opdracht 5 - Zelfevaluatie

Vragen en informatie

Bij vragen en voor meer informatie kun je contact opnemen met de Servicebalie Studentzaken van de HKU op sz@hku.nl of op 030-2091540.